(6 annosta)
2-3 dl mustaherukoita
100 g suolatonta voita
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
1 dl rouhittuja pähkinöitä
Koristeeksi:
tomusokeria
1. Voitele ja jauhota pieni irtopohjainen kakkuvuoka.
2. Riivi herukat tertuista ja huuhtele ne nopeasti.
3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään. Lisää munat yksitellen ja kääntele jauhot joukkoon.
4. Sekoita taikinaan varovasti marjat ja kauli seos vuokaan. Ripottele pinnalle pähkinärouhe.
5. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 45 minuuttia tai niin kauan aikaa, kunnes se on saanut väriä ja tuntuu painettaessa kiinteältä.
6. Kumoa hivenen jäähtynyt kakku vadille, siivilöi päälle tomusokeria ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2