Artikkeli

Mustaherukka-vaniljapiirakka

(6 an­nos­ta)

2-3 dl mus­ta­he­ru­koi­ta

100 g suo­la­ton­ta voi­ta

1 dl so­ke­ria

2 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

3 ka­nan­mu­naa

3 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Pin­nal­le:

1 dl rou­hit­tu­ja päh­ki­nöi­tä

Ko­ris­teek­si:

to­mu­so­ke­ria

1. Voi­te­le ja jau­ho­ta pie­ni ir­to­poh­jai­nen kak­ku­vuo­ka.

2. Rii­vi he­ru­kat ter­tuis­ta ja huuh­te­le ne no­pe­as­ti.

3. Vaah­do­ta huo­neen­läm­pöi­nen voi ja so­ke­rit kes­ke­nään. Li­sää mu­nat yk­si­tel­len ja kään­te­le jau­hot jouk­koon.

4. Se­koi­ta tai­ki­naan va­ro­vas­ti mar­jat ja kau­li seos vuo­kaan. Ri­pot­te­le pin­nal­le päh­ki­nä­rou­he.

5. Pais­ta pii­rak­kaa 200 as­tees­sa noin 45 mi­nuut­tia tai niin kau­an ai­kaa, kun­nes se on saa­nut vä­riä ja tun­tuu pai­net­ta­es­sa kiin­te­äl­tä.

6. Ku­moa hi­ve­nen jääh­ty­nyt kak­ku va­dil­le, sii­vi­löi pääl­le to­mu­so­ke­ria ja tar­joa va­nil­ja­kas­tik­keen kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ