2–3 munakoisoa
oliiviöljyä
1 tl suolaa
1–2 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl sokeria
mustapippuria
2–3 rkl sitruunamehua
1 silputtu valkosipulinkynsi
3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 rkl silputtua tuoretta basilikaa
1. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa kahtia. Nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin pellille leivinpaperille ja voitele kevyesti oliiviöljyllä.
2. Paista munakoisoja 175- asteisessa uunissa noin tunti, tai kunnes ne ovat täysin pehmenneet. Anna jäähtyä hetken aikaa.
3. Poista kuoret ja soseuta munakoisot tahnaksi tehosekoittimessa tai käsin kulhossa.
4. Mausta suolalla, tomaattipyreellä, sokerilla, pippurilla, sitruunanmehulla ja valkosipulilla. Lisää oliiviöljy ja basilikasilppu. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
5. Tarjoile tahna lohkoperunoiden (kts. Ruokaohjeet/Kasvis) tai hyvän leivän kera.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2