Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/07

Mokka-toscaleivos

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan seosta vaahdottaen...

100 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

2 dl so­ke­ria

3 ka­nan­mu­naa

3 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 dl vah­vaa, tum­ma­paah­tois­ta

kah­vi­juo­maa

Kuor­ru­tus:

100 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 dl so­ke­ria

1/2 dl tum­ma­paah­tois­ta kah­vi­juo­maa

100 g man­te­li­las­tu­ja

1. Vaah­do­ta peh­meä ras­va ja so­ke­ri.

2. Li­sää mu­nat yk­si­tel­len koko ajan se­os­ta vaah­dot­ta­en.

3. Yh­dis­tä kes­ke­nään kui­vat ai­neet ja li­sää ne voi-so­ke­ri-mu­na­se­ok­seen vuo­ro­tel­len kah­vi­juo­man kans­sa.

4. Ku­moa val­mis tai­ki­na voi­del­tuun ja korp­pu­jau­ho­tet­tuun kak­ku­vuo­kaan (hal­kai­si­ja 24–26 cm. Pais­ta poh­jaa uu­nin kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa 20 mi­nuut­tia.

5. Yh­dis­tä kaik­ki kuor­rut­teen ai­nek­set kat­ti­laan ja kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä va­ro­vas­ti se­koi­tel­len noin 10 mi­nuut­tia.

6. Ota lei­vos­poh­ja uu­nis­ta ja ku­moa sen pääl­le kuu­ma kuor­ru­te. Pais­ta vie­lä noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes pin­ta on kau­niin rus­kea.

7. Nos­ta jääh­ty­mään ja leik­kaa pa­loik­si. Tar­joa mok­ka-tos­ca­pa­lat esi­mer­kik­si ker­ma­vaah­don tai jää­te­lön kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ