Koti ja Keittiö 04/07
100 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl vahvaa, tummapaahtoista
kahvijuomaa
Kuorrutus:
100 g margariinia tai voita
1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1/2 dl tummapaahtoista kahvijuomaa
100 g mantelilastuja
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen koko ajan seosta vaahdottaen.
3. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne voi-sokeri-munaseokseen vuorotellen kahvijuoman kanssa.
4. Kumoa valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24–26 cm. Paista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa 20 minuuttia.
5. Yhdistä kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä varovasti sekoitellen noin 10 minuuttia.
6. Ota leivospohja uunista ja kumoa sen päälle kuuma kuorrute. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
7. Nosta jäähtymään ja leikkaa paloiksi. Tarjoa mokka-toscapalat esimerkiksi kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2