Koti ja Keittiö 10/06
2 1/2 dl vettä
2 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
Sisään:
300 g perattuja, huuhdottuja muikkuja
100 g pekonisiivuja
1 keltasipuli
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1dl keitettyä riisiä
1. Sekoita taikinan aineet keskenään.
2. Puolita taikina ja kauli paloista kaksi ohutta, pyöreähköä levyä.
3. Nosta toinen levy leivinpaperille. Levitä riisi taikinalle niin, että reunoihin jää noin puoli senttiä tyhjää tilaa.
4. Silppua kuorittu sipuli.
5. Pinoa riisin päälle kahteen kerrokseen silputtua sipulia, muikkuja ja pekonia. Mausta välit suolalla ja jauhetulla mustapippurilla. Nosta lopuksi pohjataikinan reunat ylös täytettä vasten.
6. Kostuta kansitaikinalevyn reunat altapäin ja nosta levy täytteen päälle. Paina päällystaikinan reunat tiiviisti kiinni pohjataikinaan.
7. Voitele taikinan pinta öljyllä.
8. Paista kukkoa uunin keskitasolla 250 asteessa noin 20 minuuttia. Alenna uunin lämpö 180 asteeseen ja paista edelleen noin tunti.
9. Nosta kukko uunista ja voitele pinta margariinilla, peitä foliolla ja paista vielä noin puoli tuntia.
10. Nosta kukko uunista ja peitä se tiiviisti keittiöpyyhkeellä, jotta kuori pehmenee.
11. Nauti huoneenlämpöisenä esim. sosekeittojen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2