Koti ja Keittiö 01/07
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 varsisellerin vartta
150 g vihreitä papuja
1 pieni kesäkurpitsa
2 porkkanaa
3 rkl oliiviöljyä
1 1/2 l kasvislientä
4 tomaattia
1 tlk (400 g) valkoisia säilykepapuja
100 g vermiselliä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Pesto:
1 ruukku tuoretta basilikaa
4 valkosipulinkynttä
50 g pinjansiemeniä
1 1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
75 g raastettua pecorinojuustoa
tai parmesaanijuustoa
1. Valmista pesto. Soseuta basilikanlehdet, kuoritut valkosipulinkynnet ja pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää vähitellen oliiviöljy, suolaa ja juustoraaste, kunnes kastike on paksua. Laita pesto jääkaappiin maustumaan.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sellerinvarret ohuiksi viipaleiksi. Pätki pavut. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa puolikkaat pitkittäin kahtia ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja suikaloi porkkanat.
3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää kasvisliemi ja kasvikset ja kuumenna. Anna kiehua hiljalleen 10–15 min.
4. Kalttaa tomaatit. Poista kuoret ja sisukset ja paloittele tomaatit. Valuta ja huuhdo valkoiset pavut siivilässä. Lisää tomaatit, pavut ja vermisellit keittoon ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Tarjoa miedon makuinen keitto voimakkaan peston kera.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2