Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
4 annosta
8 pientä maissitortillaa
Kastike
1 iso kesäsipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pieni kesäkurpitsa
200 g pihvikarjan jauhelihaa
3 rkl rypsiöljyä
1 pss tacomausteseosta, esim. Santa Maria
1 prk (400 g) tomaatteja omassa mehussaan
2 dl keitettyjä papuja, esimerkiksi musta- ja kidneypapuja
1 dl kasvislientä(suolaa, mustapippuria myllystä)
Tarjoiluun
8 kananmunaa
2 dl raastettua cheddaria
2 tomaattia kuutioina
1 avokado kuutioinakourallinen hienonnettua
korianteria
1. Tee ensin kastike. Hienonna sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit. Leikkaa kesäkurpista pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulisilppua öljyssä muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsa ja jauheliha. Paista sekoitellen, kunnes jauheliha saa väriä. Lisää joukkoon mausteseos, tomaatit, pavut ja kasvisliemi. Anna porista miedohkolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia. Maista seosta ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Jos seos tuntuu liian jämäkältä, lisää kasvislientä
2. Paista munat pannulla. Lämmitä tortillat.
3. Kokoa annokset. Lusikoi tortilloille kastiketta ja ripottele päälle juustoa. Lisää munat, tomaatti- ja avokadokuutiot. Viimeistele korianterilla.
Vinkki: Voit jättää halutessasi jauhelihan pois ja lisätä joukkoon kasviksia. Esimerkiksi paprika ja porkkana sopivat mainiosti makuun.
Valmistusaika: 40 minuuttia
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: n. 18 e
Viinisuositus lihaversiolle: Makean mausteinen ja raikkaan marjaisa Matetic Corralillo Pinot Noir 2014, Chile, luomu, 14,90 e.
Viinisuositus: Kypsän sitruksinen, päärynäinen ja raikas Morgadio da Torre Alvarinho Vinho Verde 2014, Portugali, 14,90 e.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ