Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Meksikolaiset tacot

Jauheliharuoat ovat arjen klassikkoja, mutta tässä ruoassa tuttu raaka-aine saa uutta ytyä meksikolaisista mauista. Tacojen päälle lastataan kasviksilla höystettyä jauhe­li­ha­kas­ti­ketta, avokadoa ja kunnon keko korianteria.

4 an­nos­ta

8 pien­tä mais­si­tor­til­laa

Kas­ti­ke

1 iso ke­sä­si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pie­ni ke­sä­kur­pit­sa

200 g pih­vi­kar­jan jau­he­li­haa

3 rkl ryp­si­öl­jyä

1 pss ta­co­maus­te­se­os­ta, esim. San­ta Ma­ria

1 prk (400 g) to­maat­te­ja omas­sa me­hus­saan

2 dl kei­tet­ty­jä pa­pu­ja, esi­mer­kik­si mus­ta- ja kid­ney­pa­pu­ja

1 dl kas­vis­lien­tä(suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä)

Tar­joi­luun

8 ka­nan­mu­naa

2 dl raas­tet­tua ched­da­ria

2 to­maat­tia kuu­ti­oi­na

1 avo­ka­do kuu­ti­oi­na­kou­ral­li­nen hie­non­net­tua

ko­ri­an­te­ria

1. Tee en­sin kas­ti­ke. Hie­non­na si­pu­li. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lit. Leik­kaa ke­sä­kur­pis­ta pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Kuul­lo­ta si­pu­li­silp­pua öl­jys­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää ke­sä­kur­pit­sa ja jau­he­li­ha. Pais­ta se­koi­tel­len, kun­nes jau­he­li­ha saa vä­riä. Li­sää jouk­koon maus­te­se­os, to­maa­tit, pa­vut ja kas­vis­lie­mi. An­na po­ris­ta mie­doh­kol­la läm­möl­lä vä­hin­tään 15 mi­nuut­tia. Mais­ta se­os­ta ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa tai pip­pu­ria. Jos seos tun­tuu lii­an jä­mä­käl­tä, li­sää kas­vis­lien­tä

2. Pais­ta mu­nat pan­nul­la. Läm­mi­tä tor­til­lat.

3. Ko­koa an­nok­set. Lu­si­koi tor­til­loil­le kas­ti­ket­ta ja ri­pot­te­le pääl­le juus­toa. Li­sää mu­nat, to­maat­ti- ja avo­ka­do­kuu­ti­ot. Vii­meis­te­le ko­ri­an­te­ril­la.

Vink­ki: Voit jät­tää ha­lu­tes­sa­si jau­he­li­han pois ja li­sä­tä jouk­koon kas­vik­sia. Esi­mer­kik­si pap­ri­ka ja pork­ka­na so­pi­vat mai­ni­os­ti ma­kuun.

Val­mis­tu­sai­ka: 40 mi­nuut­tia

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: n. 18 e

Vii­ni­suo­si­tus li­ha­ver­si­ol­le: Ma­ke­an maus­tei­nen ja raik­kaan mar­jai­sa Ma­te­tic Cor­ra­lil­lo Pi­not Noir 2014, Chile, luo­mu, 14,90 e.

Vii­ni­suo­si­tus: Kyp­sän sit­ruk­si­nen, pää­ry­näi­nen ja rai­kas Mor­ga­dio da Tor­re Al­va­rin­ho Vin­ho Ver­de 2014, Por­tu­ga­li, 14,90 e.