1 paloiteltu jänis
Marinadi:
7 dl vettä + 3 dl kuivaa valkoviiniä
Lisäksi:
suolaa ja pippuria
1 palsternakka
2 keltasipulia
2 porkkanaa
50 g juuriselleriä
2 rkl voita tai öljyä
2 laakerinlehteä
2 dl kuivaa valkoviiniä
Kastike:
1 silputtu salottisipuli
1 silputtu valkosipulinkynsi
1 rkl voita
2 rkl karkeajyväistä dijonsinappia
200 g ranskankermaa
1 rkl silputtua tuoretta rakuunaa
suolaa, pippuria
1. Anna lihojen marinoitua huoneenlämmössä kaksi tuntia. Nosta lihat marinadista ja pyyhi ne kuiviksi. Mausta jänis suolalla ja pippurilla.
2. Kuori ja paloittele juurekset. Ruskista jänis rasvassa valurautapadassa. Siirrä lihat odottamaan ja ruskista myös juurekset. Lisää pataan jänis, laakerinlehdet ja valkoviini. Kypsennä pataa kannen alla 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.
3. Nosta lihapalat padasta ja pidä ne lämpiminä folion alla. Siivilöi liemi ja siirrä se odottamaan.
4. Kastike: Kuullota sipulit rasvassa. Lisää sinappi, ranskankerma ja siivilöity liemi. Keitä kastiketta, kunnes se sakenee. Mausta rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Yhdistä kastike, lihapalat ja juurekset. Tarjoile perunalisäkkeen ja leivän kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2