Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • SI­SUS­TUS MIA LUND­BERG • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA KOTI JA KEIT­TIÖ 12/2014  

Mausteinen sitruunasilli

Silli on höystetty glögimausteilla ja sitruu­nan­kuo­rella.

Lie­mi:

1 dl vä­ki­vii­na­e­tik­kaa

2 dl so­ke­ria

3 dl vet­tä

Li­säk­si:

4 ke­vyt­suo­lat­tua sil­li­fi­lee­tä 2 pien­tä pu­na­si­pu­lia

puo­li ruuk­kua til­liä

10 maus­te­pip­pu­ria

1 täh­ti­a­nis

6 nei­lik­kaa

1 tl si­na­pin­sie­me­niä

1 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1. Mit­taa etik­ka, so­ke­ri ja vesi kat­ti­laan ja kie­hau­ta seos. An­na jääh­tyä.

2. Leik­kaa sil­li­fi­leet pa­rin sen­tin vii­pa­leik­si. Kuo­ri si­pu­lit ja leik­kaa ohuik­si ren­kaik­si. Hie­non­na til­li.

3. Lado purk­kiin ker­rok­sit­tain sil­liä, si­pu­lia, til­liä ja mui­ta maus­tei­ta. Kaa­da lie­mi pääl­le ja an­na maus­tua vii­le­äs­sä.