Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 9/07

Mausteinen misokeitto

Leikkaa purjo renkaiksi ja huuhtele lävikössä. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi...

5 cm:n pala pur­joa

100 g sii­ta­ke­sie­niä tai herk­ku­sie­niä

2 pork­ka­naa

1 rkl see­sa­mi­öl­jyä

1 rkl ryp­si­öl­jyä

1 l vet­tä

1 rkl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pkt (270g) ma­ri­noi­tua (ba­si­li­ka-soi­ja­kas­ti­ke­val­ko­si­pu­li) to­fua sui­ka­lei­na

5 rkl mi­so­tah­naa

1. Leik­kaa pur­jo ren­kaik­si ja huuh­te­le lä­vi­kös­sä. Puh­dis­ta ja vii­pa­loi sie­net. Kuo­ri ja leik­kaa pork­ka­nat ohuik­si sui­ka­leik­si.

2. Kuu­men­na see­sa­mi- ja ryp­si­öl­jy pan­nul­la. Kuul­lo­ta kas­vik­sia het­ki. Li­sää vesi ja kuu­men­na.

3. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuo­ri ja raas­ta in­ki­vää­ri. Va­lu­ta ja pa­loit­te­le ma­ri­noi­tu tofu. Li­sää val­ko­si­pu­lit, in­ki­vää­ri ja tofu keit­toon ja kei­tä muu­ta­man mi­nuu­tin ajan.

4. Liu­o­ta lo­puk­si mi­so­tah­na noin de­si­lit­raan kei­ton nes­tet­tä ja li­sää keit­toon. Kuu­men­na, mut­ta älä kei­tä enää, et­tei mi­so­tah­nan maku heik­ke­ne.

5. Ota kat­ti­la pois lie­del­tä ja tar­joi­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ