Koti ja Keittiö 9/07
5 cm:n pala purjoa
100 g siitakesieniä tai herkkusieniä
2 porkkanaa
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl rypsiöljyä
1 l vettä
1 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 pkt (270g) marinoitua (basilika-soijakastikevalkosipuli) tofua suikaleina
5 rkl misotahnaa
1. Leikkaa purjo renkaiksi ja huuhtele lävikössä. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi.
2. Kuumenna seesami- ja rypsiöljy pannulla. Kuullota kasviksia hetki. Lisää vesi ja kuumenna.
3. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Valuta ja paloittele marinoitu tofu. Lisää valkosipulit, inkivääri ja tofu keittoon ja keitä muutaman minuutin ajan.
4. Liuota lopuksi misotahna noin desilitraan keiton nestettä ja lisää keittoon. Kuumenna, mutta älä keitä enää, ettei misotahnan maku heikkene.
5. Ota kattila pois liedeltä ja tarjoile.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2