Artikkeli
Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Martti Järvi

Suvi Rüster kuva Mart­ti Jär­vi

Mausteinen hot pot raakamakkarasta

Raakamakkarat kypsyvät kanelista, laakerinlehdestä, tähtianiksesta ja timjamista maukkaassa liemessä.

Maus­tei­nen hot pot mak­ka­ras­ta

30 min . help­po . 12 e

4 an­nos­ta

1 l vah­vaa li­ha­lien­tä

3 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 laa­ke­rin­leh­ti

1 ka­ne­li­tan­ko

1 täh­ti­a­nis

1 tl kui­vat­tua tim­ja­mia

300 g raa­ka­mak­ka­roi­ta, esi­mer­kik­si cho­ri­zo­ja

Kul­hoon:

2 pork­ka­naa

200 g pu­na­kaa­lia

100 g sii­ta­ke­sie­niä

2 ke­vät­si­pu­lia

1. Mit­taa kat­ti­laan li­ha­lie­mi, to­maat­ti­py­ree, vii­pa­loi­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si, laa­ke­rin­leh­ti, ka­ne­li­tan­ko, täh­ti­a­nis ja tim­ja­mi. Kie­hau­ta ja kei­tä hil­jal­leen po­ris­ten 5 mi­nuut­tia. Vii­pa­loi mak­ka­rat ja li­sää lie­men jouk­koon. Jat­ka keit­tä­mis­tä vie­lä 15 mi­nuut­tia.

2. Kuo­ri pork­ka­nat ja leik­kaa ohuik­si las­tuik­si kuo­ri­ma­veit­sel­lä. Pese pu­na­kaa­lin­pa­la ja leik­kaa mah­dol­li­sim­man ohuik­si sui­ka­leik­si. Vii­pa­loi sii­ta­ke­sie­net. Huuh­te­le ja hie­non­na ke­vät­si­pu­lit.

3. Nos­te­le keit­to­kul­hoi­hin pork­ka­na­las­tu­ja, pu­na­kaa­lia, sii­ta­ke­sie­niä ja ke­vät­si­pu­lia. Kau­ho pääl­le kuu­maa li­ha­lien­tä ja mak­ka­roi­ta.

Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Martti Järvi