Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.
Martti Järvi
Suvi Rüster kuva Martti Järvi
Mausteinen hot pot makkarasta
30 min . helppo . 12 e
4 annosta
1 l vahvaa lihalientä
3 rkl tomaattipyreetä
1–2 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
1 kanelitanko
1 tähtianis
1 tl kuivattua timjamia
300 g raakamakkaroita, esimerkiksi chorizoja
Kulhoon:
2 porkkanaa
200 g punakaalia
100 g siitakesieniä
2 kevätsipulia
1. Mittaa kattilaan lihaliemi, tomaattipyree, viipaloitu valkosipulinkynsi, laakerinlehti, kanelitanko, tähtianis ja timjami. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen 5 minuuttia. Viipaloi makkarat ja lisää liemen joukkoon. Jatka keittämistä vielä 15 minuuttia.
2. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä. Pese punakaalinpala ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi siitakesienet. Huuhtele ja hienonna kevätsipulit.
3. Nostele keittokulhoihin porkkanalastuja, punakaalia, siitakesieniä ja kevätsipulia. Kauho päälle kuumaa lihalientä ja makkaroita.
Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2