Artikkeli

KU­VAT ANI­TA LIND­BERG

Mausteinen helmi­si­pu­li­hilloke

noin 400 g hel­mi­si­pu­lei­ta (tai pie­niä sa­lot­ti­si­pu­lei­ta)

2 dl vet­tä

3 dl val­ko­vii­ni- tai ome­na­vii­nie­tik­kaa

3 dl so­ke­ria

15 ko­ko­nais­ta mus­ta­pip­pu­ria

2 pien­tä, pu­nais­ta chi­liä hie­non­net­tu­na

1 ros­ma­rii­ni­nok­sa hie­non­net­tu­na

1. Kuo­ri si­pu­lit.

2. Lai­ta kaik­ki muut ai­nek­set pait­si si­pu­lit pie­neen kat­ti­laan ja kuu­men­na. Li­sää si­pu­lit ja an­na kie­hua mie­dol­la läm­möl­lä noin 10 mi­nuut­tia.

3. Pur­ki­ta hil­lo­ke kuu­men­net­tui­hin, puh­tai­siin la­si­purk­kei­hin. Säi­ly­tä jää­kaa­pis­sa.

4. Tar­joa si­pu­li­hil­lo­ket­ta esi­mer­kik­si maus­te­sil­lin, li­ha­ruo­kien ja sa­laat­tien kera.