Koti ja keittiö 11/2008
Ohje neljälle
600 g karitsan tai lampaan lihaa
2 sipulia
1 omena
5 - 6 kypsää luumua
4 valkosipulinkynttä
1 kanelitanko
1 1/2 tl inkivääriä
1 1/2 tl korianteria
1 rkl hunajaa
1 rkl tomaattipyreetä vettä
maun mukaan suolaa,
mustapippuria
1. Paloittele liha suupaloiksi. Ruskista lihapalat padassa öljyssä. Silppua sipuli ja valkosipuli. Lisää sipulit pataan. Kun ne ovat kuullottuneet, lisää mausteet ja tomaattipyree. Mausta ruoka suolalla ja pippurilla.
2. Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 - 40 minuuttia, kunnes liha on mureaa.
3. Lohko omenat. Halkaise luumut ja poista kivet. Lisää hedelmät pataan. Maista ja lisää tarvittaessa hunajaa ja suolaa. Kuumenna kiehuvaksi ja poista kanelitanko.
4. Tarjoa keitetyn riisin tai kuskusin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2