Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2008

Mausteinen hedelmä-lampaanlihapata

Oh­je nel­jäl­le

600 g ka­rit­san tai lam­paan li­haa

2 si­pu­lia

1 ome­na

5 - 6 kyp­sää luu­mua

4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 ka­ne­li­tan­ko

1 1/2 tl in­ki­vää­riä

1 1/2 tl ko­ri­an­te­ria

1 rkl hu­na­jaa

1 rkl to­maat­ti­py­ree­tä vet­tä

maun mu­kaan suo­laa,

mus­ta­pip­pu­ria

1. Pa­loit­te­le liha suu­pa­loik­si. Rus­kis­ta li­ha­pa­lat pa­das­sa öl­jys­sä. Silp­pua si­pu­li ja val­ko­si­pu­li. Li­sää si­pu­lit pa­taan. Kun ne ovat kuul­lot­tu­neet, li­sää maus­teet ja to­maat­ti­py­ree. Maus­ta ruo­ka suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Li­sää vet­tä niin, et­tä ai­nek­set peit­ty­vät. Kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä noin 30 - 40 mi­nuut­tia, kun­nes liha on mu­re­aa.

3. Loh­ko ome­nat. Hal­kai­se luu­mut ja pois­ta ki­vet. Li­sää he­del­mät pa­taan. Mais­ta ja li­sää tar­vit­ta­es­sa hu­na­jaa ja suo­laa. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja pois­ta ka­ne­li­tan­ko.

4. Tar­joa kei­te­tyn rii­sin tai kus­ku­sin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ