Koti ja Keittiö 4/2006
4 dl täysmaitoa
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
5 keltuaista
1 1/2 dl sokeria
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
150 g pakastemustikoita
150 g pakastemansikoita
Balsamicosiirappi:
2 dl sokeria
3 rkl balsamiviinietikkaa
2 dl vettä
1. Mittaa maito ja kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet maito-kermaseokseen. Kiehauta seos.
2. Vatkaa jääkaappikylmät keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kaada kuuma kermaseos keltuais-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä samalla koko ajan pallovatkaimella sekoittaen, kunnes seos saostuu, noin 10 minuuttia. Jäähdytä jäätelömassa täysin kylmäksi.
3. Valmista sillä aikaa balsamicosiirappi. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista. Jäähdytä.
4. Sekoita kylmään jäätelömassaan mascarponejuusto. Käynnistä jäätelökone ja kaada massa koneeseen. Anna koneen käydä noin 30–45 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa kohmeiset mustikat ja pienemmiksi paloitellut mansikat tai pyöräytä massan joukkoon käsin.
5. Lusikoi pehmeä jäätelö suoraan tarjoilukulhoihin ja valuta päälle balsamicosiirappia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2