Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/2009Kuva San­na Peu­ra­kos­ki / To­tee­mi

Marjainen valko­suk­laa­paah­to­va­nukas

6 an­nos­ta

4 dl kuo­hu­ker­maa

1 va­nil­ja­tan­ko

1 rkl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

raas­tet­tu­na

50 g val­ko­suk­laa­ta

5 kel­tu­ais­ta

1/2 dl so­ke­ria

Li­säk­si:

2 dl va­del­mia ja mus­ti­koi­ta

Pääl­le:

so­ke­ria

1. Mit­taa kat­ti­laan ker­ma, hal­kais­tu va­nil­ja­tan­ko ja raas­tet­tu in­ki­vää­ri. Kie­hau­ta seos. Li­sää val­ko­suk­laa­pa­lat ja se­koi­ta, kun­nes suk­laa su­laa.

2. Vat­kaa kel­tu­ai­set ja so­ke­ri. Kaa­da läm­min ker­ma-suk­laa­mas­sa kel­tu­ais-so­ke­ri­vaah­toon voi­mak­kaas­ti vat­ka­ten. Sii­vi­löi ta­sai­sek­si.

3. Jaa mar­jat ma­ta­liin brûlée­vuo­kiin ja kaa­da ker­ma­mas­sa pääl­le. Kyp­sen­nä uu­nis­sa 100 as­tees­sa noin 45 mi­nuut­tia, kun­nes mas­sa on hyy­ty­nyt. Jääh­dy­tä.

4. Ri­pot­te­le va­nuk­kai­den pin­nal­le so­ke­ria ja paah­da so­ke­ri no­pe­as­ti kau­niin rus­ke­ak­si uu­nin gril­li­vas­tus­ten al­la tai bu­taa­ni­kaa­su­polt­ti­mel­la.