Koti ja keittiö 4/2009Kuva Sanna Peurakoski / Toteemi
6 annosta
4 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
1 rkl tuoretta inkivääriä
raastettuna
50 g valkosuklaata
5 keltuaista
1/2 dl sokeria
Lisäksi:
2 dl vadelmia ja mustikoita
Päälle:
sokeria
1. Mittaa kattilaan kerma, halkaistu vaniljatanko ja raastettu inkivääri. Kiehauta seos. Lisää valkosuklaapalat ja sekoita, kunnes suklaa sulaa.
2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri. Kaada lämmin kerma-suklaamassa keltuais-sokerivaahtoon voimakkaasti vatkaten. Siivilöi tasaiseksi.
3. Jaa marjat mataliin brûléevuokiin ja kaada kermamassa päälle. Kypsennä uunissa 100 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes massa on hyytynyt. Jäähdytä.
4. Ripottele vanukkaiden pinnalle sokeria ja paahda sokeri nopeasti kauniin ruskeaksi uunin grillivastusten alla tai butaanikaasupolttimella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2