Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/2006

Marinoitu hedelmäsalaatti

3 pää­ry­nää

2 man­goa

puo­li­kas hu­na­ja­me­lo­ni

3 rkl tuo­ret­ta mint­tua hie­non­net­tu­na

Ma­ri­na­di:

2 dl vet­tä

1 dl vaa­le­aa mus­co­va­do­so­ke­ria

1 ka­ne­li­tan­ko

yh­den li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

1. Kuo­ri pää­ry­nät, pois­ta sie­men­ko­dat ja pa­loit­te­le pää­ry­nät. Kuo­ri ja pa­loit­te­le man­got. Pois­ta hu­na­ja­me­lo­nin sie­me­net, kuo­ri ja kuu­ti­oi se. Se­koi­ta he­del­mä­pa­lat ja li­sää hie­non­net­tu mint­tu.

2. Kuu­men­na vesi, so­ke­ri ja ka­ne­li­tan­ko ja kei­tä 5–10 mi­nuut­tia, kun­nes seos hie­man sa­ke­nee. An­na ma­ri­na­din jääh­tyä, pois­ta ka­ne­li­tan­got ja se­koi­ta jouk­koon li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri ja mehu. Kaa­da ma­ri­na­di he­del­mien pääl­le ja an­na maus­tua jää­kaa­pis­sa en­nen tar­joi­lua.