Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6-7/2006

Marinoidut perunat ja sillimousse

Valmista ensin mousse. Hienonna sillifileet. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kermaviiliin silli, sipuli ja yrtit. Mausta valkopippurilla. Vaahdota kerma ja sekoita kerma­vii­li­se­okseen...

Ma­ri­noi­dut pe­ru­nat:

noin 6 kei­tet­tyä var­hais­pe­ru­naa

1 si­pu­lin­var­si

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Sil­li­mous­se:

200 g ke­vyt­suo­lat­tua sil­li­fi­lee­tä

puo­li­kas pu­na­si­pu­li

1 dl ker­ma­vii­liä

3 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

2 rkl tuo­ret­ta til­liä hie­non­net­tu­na

ri­paus rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

2 dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

1. Val­mis­ta en­sin mous­se. Hie­non­na sil­li­fi­leet. Kuo­ri ja hie­non­na pu­na­si­pu­li. Se­koi­ta ker­ma­vii­liin sil­li, si­pu­li ja yr­tit. Maus­ta val­ko­pip­pu­ril­la. Vaah­do­ta ker­ma ja se­koi­ta ker­ma­vii­li­se­ok­seen. Lai­ta jää­kaap­piin maus­tu­maan.

2. Vii­pa­loi pe­ru­nat. Hie­non­na si­pu­lin­var­si. Se­koi­ta olii­vi­öl­jyyn pu­na­vii­nie­tik­ka ja hie­non­net­tu si­pu­lin­var­si. Maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa ja rou­hit­tua pip­pu­ria. Kaa­da ma­ri­na­di pe­ru­noi­den pääl­le ja an­na ma­ri­noi­tua jää­kaa­pis­sa en­nen tar­joi­lua.

3. Le­vi­tä lau­ta­sel­le ma­ri­noi­tu­ja pe­ru­noi­ta ja lu­si­koi pääl­le sil­li­mous­sea.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ