Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008

Marinoidut lohipalat

Sekoita liemi ja kaada se kalapalojen päälle. Pane viileään 3–4 tunniksi. Valuta liemi pois. Pane kalat takaisin astiaan...

(Ruo­ka val­mis­te­taan päi­vää en­nen tar­joi­lua.)

500 g kyp­sää lo­hi­fi­lee­tä pa­loi­na

1 pu­na­si­pu­li

Lie­mi:

1/2 l kyl­mää vet­tä

1 dl vä­ki­vii­na­e­tik­kaa

1 rkl suo­laa

Maus­te­lie­mi:

1/2 dl vä­ki­vii­na­e­tik­kaa

1 1/2 dl kyl­mää vet­tä

2 tl suo­laa

1 tl ko­ko­nai­sia val­ko­pip­pu­rei­ta

2 laa­ke­rin­leh­teä

2 rkl öl­jyä

1. Se­koi­ta lie­mi ja kaa­da se ka­la­pa­lo­jen pääl­le. Pane vii­le­ään 3–4 tun­nik­si. Va­lu­ta lie­mi pois. Pane ka­lat ta­kai­sin as­ti­aan.

2. Yh­dis­tä maus­te­lie­men ai­nek­set ja kaa­da ka­lo­jen pääl­le. Pane pei­tet­ty­nä vii­le­ään vuo­ro­kau­dek­si. Nau­ti ruis­lei­vän ja sa­laa­tin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ