Artikkeli

Marinoiduilla oliiveilla höystetty parman­kink­ku­sa­laatti

Marinointi: Valuta oliivit. Kuori ja hienonna valko­si­pu­lin­kynnet. Sekoita marinadin ainekset ja kääntele joukkoon oliivit...

2 ruuk­kua ru­co­laa

1 ruuk­ku fri­see­sa­laat­tia

1 ruuk­ku tam­men­leh­vä­sa­laat­tia

1 ra­sia (250 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 ruuk­ku ba­si­li­kaa

2 pkt (á 80 g) par­man­kink­kua

noin 100 g par­me­saa­ni­juus­toa

noin 1 dl pin­jan­sie­me­niä

Bal­sa­mi­co­kas­ti­ke:

3 rkl vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus so­ke­ria

Ma­ri­noi­dut olii­vit:

noin 300 g vih­rei­tä ki­vet­tö­miä olii­ve­ja

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 tl kui­vat­tua ore­ga­noa

1 tl kui­vat­tua ba­si­li­kaa

1 dl olii­vi­öl­jyä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Ma­ri­noin­ti: Va­lu­ta olii­vit. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Se­koi­ta ma­ri­na­din ai­nek­set ja kään­te­le jouk­koon olii­vit. Ma­ri­noi vä­hin­tään pa­rin tun­tia vii­le­äs­sä, mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään.

2. Huuh­te­le ja va­lu­ta tai kui­vaa sa­laa­tit kun­nol­la. Revi sa­laa­tit, ru­co­la ja ba­si­li­ka suu­pa­loik­si. Hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit ja sui­ka­loi par­man­kink­ku. Vuo­le par­me­saa­nis­ta las­tu­ja juus­to­höy­läl­lä tai kuo­ri­ma­veit­sel­lä.

3. Paah­da pin­jan­sie­me­net kuu­mal­la pan­nul­la.

4. Aset­te­le ai­nek­set ker­rok­sit­tain tar­joi­lu­va­dil­le, ri­pot­te­le pääl­le ma­ri­noi­dut olii­vit, juus­to­las­tut ja paah­de­tut pin­jan­sie­me­net.

5. Se­koi­ta bal­sa­mi­co­kas­ti­ke ja pirs­ko­ta se sa­laa­til­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ