2 ruukkua rucolaa
1 ruukku friseesalaattia
1 ruukku tammenlehväsalaattia
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa
2 pkt (á 80 g) parmankinkkua
noin 100 g parmesaanijuustoa
noin 1 dl pinjansiemeniä
Balsamicokastike:
3 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
ripaus sokeria
Marinoidut oliivit:
noin 300 g vihreitä kivettömiä oliiveja
2 valkosipulinkynttä
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Marinointi: Valuta oliivit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita marinadin ainekset ja kääntele joukkoon oliivit. Marinoi vähintään parin tuntia viileässä, mielellään seuraavaan päivään.
2. Huuhtele ja valuta tai kuivaa salaatit kunnolla. Revi salaatit, rucola ja basilika suupaloiksi. Halkaise kirsikkatomaatit ja suikaloi parmankinkku. Vuole parmesaanista lastuja juustohöylällä tai kuorimaveitsellä.
3. Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla.
4. Asettele ainekset kerroksittain tarjoiluvadille, ripottele päälle marinoidut oliivit, juustolastut ja paahdetut pinjansiemenet.
5. Sekoita balsamicokastike ja pirskota se salaatille.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2