Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

28.10.2020

Marengilla kuorrutettu bataattikakku

Tämä pehmeä, pähkinöillä ja kardemmummalla maustettu bataattikakku on kuin tutun porkkanakun juhlavampi versio. Väliin ja päälle levitetään italialaista marenkia.

Ma­ren­gil­la kuor­ru­tet­tu ba­taat­ti­kak­ku

40 min + kyp­sen­tä­mi­seen ja jääh­ty­mi­seen 1 t 30 min • hie­man työ­läs • noin 19 e

noin 12 pa­laa

4 dl ba­taat­tia raas­tet­tu­na

200 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

3 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

3 ka­nan­mu­naa

3 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

1 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

1 dl rou­hit­tu­ja päh­ki­nöi­tä, esi­mer­kik­si pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

Ita­li­a­lai­nen ma­ren­ki:

3 val­ku­ais­ta

2 ½ dl so­ke­ria

1 dl vet­tä

1. Mit­taa ba­taat­ti­raas­te kat­ti­laan. Li­sää sen ver­ran vet­tä, et­tä ba­taa­tit peit­ty­vät. Kei­tä 10 mi­nuut­tia. Lai­ta sii­vi­lään ja pai­ne­le kaik­ki vesi pois.

2. Vat­kaa voi ja so­ke­ri vaah­dok­si. Li­sää mu­nat yk­si­tel­len vat­ka­ten se­ok­seen. Se­koi­ta jau­hot, lei­vin­jau­he, maus­teet ja päh­ki­nät kes­ke­nään. Li­sää jau­ho­se­os­ta ja ba­taat­tia vuo­ro­tel­len voi-so­ke­ri­vaah­toon. Kaa­da tai­ki­na kah­teen hal­kai­si­jal­taan noin 20-sent­ti­seen ir­to­poh­ja­vuo­kaan, joi­den poh­jil­le on pin­go­tet­tu lei­vin­pa­pe­rit.

3. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa kier­toil­mau­u­nis­sa noin 35–45 mi­nuut­tia tai kun­nes kak­ku on kyp­sä. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Leik­kaa kak­ku­poh­jat kah­teen osaan.

4. Tee kuor­ru­tus. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Mit­taa vesi ja so­ke­ri kat­ti­laan. Kuu­men­na kie­hu­vak­si. Lai­ta läm­pö­mit­ta­ri kie­hu­vaan se­ok­seen. Kei­tä, kun­nes mit­ta­ri osoit­taa 120 as­tet­ta. Kaa­da so­ke­ri­lie­mi ohu­e­na nau­ha­na val­ku­ais­se­ok­seen koko ajan vat­ka­ten. Vat­kaa se­os­ta, kun­nes se on pak­sua. Jat­ka vat­kaa­mis­ta vie­lä pie­nel­lä te­hol­la, kun­nes se jääh­tyy huo­neen­läm­pöi­sek­si.

5. Le­vi­tä kuor­ru­tus­ta vä­liin ja pääl­le. Voit myös ha­lu­tes­sa­si peit­tää ka­kun ko­ko­naan kuor­ru­tuk­sel­la. Jos kuor­ru­tus­ta jää yli, tar­joa se ka­kun kans­sa. Voit ha­lu­tes­sa­si rus­kis­taa kuor­ru­tuk­sen ke­vy­es­ti kaa­su­polt­ti­mel­la.

Photography: Reetta Pasanen

Lue Myös

Reetta Pasanen

Parsa on kevään merkki – 4 herkullista parsareseptiä

FABIAN BJORK

Suolaiset keksit ja juustokranssi

Martti Järvi

Parhaat marjareseptit x 10

Reetta Pasanen

Parsa on kevään merkki – 4 herkullista parsareseptiä

FABIAN BJORK

Suolaiset keksit ja juustokranssi

Martti Järvi

Parhaat marjareseptit x 10

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Fabian Björk _

Banoffee-leipävanukas on klassikko uudella twistillä

FABIAN BJORK

Sitruunainen hunaja-mantelikakku on raikas ja makea herkku kahvipöytään

Photography: Reetta Pasanen

Kurkkuleivät, muna-krassileivät ja sipuliset tarte tatinit tekevät iltapäiväteestä ruokaisan

FABIAN BJORK

Tomaattisen mehevä lehti­kaa­li­pii­rakka

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

Photography: Reetta Pasanen

Kurkkuleivät, muna-krassileivät ja sipuliset tarte tatinit tekevät iltapäiväteestä ruokaisan

FABIAN BJORK

Tomaattisen mehevä lehti­kaa­li­pii­rakka

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Näin sisustat keltaisella

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Raikkaat sitruunaruudut

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Uuden kodin vanhat seinät

Kaunis paketti on puoli lahjaa: kurkista ideat!

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Näin sisustat keltaisella

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Raikkaat sitruunaruudut

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Uuden kodin vanhat seinät

Kaunis paketti on puoli lahjaa: kurkista ideat!

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.