Leivo kesän kahvipöytään mehevä yllätys. Raasta kesäkurpitsa brownietaikinaan ja paista maistuviksi ruuduiksi.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Kesäkurpitsabrowniet
25 min + 45 min . helppo . noin 12,50 e
noin 12 palaa
3 dl raastettua kesäkurpitsaa
200 g voita
150 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
3 dl fariinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
100 g tummaa suklaata
1 rkl voita
1. Raasta kesäkurpitsa ja puristele siitä neste pois.
2. Vuoraa vuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.
3. Sulata voi kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa ja anna sen sulaa.
4. Leikkaa mantelit veitsellä karkeaksi rouheeksi.
5. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita hieman jäähtynyt suklaasula joukkoon. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhoseos ja kesäkurpitsaraaste taikinaan käännellen. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes kakku on vielä hieman kostea sisältä. Anna jäähtyä.
7. Sulata paloiteltu suklaa voin kanssa. Valuta seosta raidoiksi kypsälle, jäähtyneelle pinnalle. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Leivo kesän kahvipöytään mehevä yllätys. Raasta kesäkurpitsa brownietaikinaan ja paista maistuviksi ruuduiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2