200 g taloussuklaata
6 suurta munaa, valkuaiset ja keltuaiset erikseen
2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl mantelijauhoa (120 g)
50 g voita
Kuorrutus:
120 g suklaata
1 dl kermaa
1. Kytke uuni 180-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.
2. Vaahdota munankeltuaiset sokerin kanssa. Vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi.
3. Sulata suklaa vesihauteessa voin kanssa ja sekoita keltuaisvaahtoon.
4. Lisää jauhot ja mantelijauhe taikinaan ja lopuksi kevyesti nostellen valkuaisvaahto. Kaada taikina vuokaan.
5. Kypsennä kakkua tunti. Ota hiukan jäähtyneenä vuoasta.
6. Kuumenna kerma erikseen kiehumispisteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon kuuma kerma. Vatkaa kiiltäväksi. Levitä notkea seos kakulle. Anna jähmettyä kylmässä.
Koti ja keittiö 12/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2