Artikkeli

Mante­li­suk­laa­kakku

200 g ta­lous­suk­laa­ta

6 suur­ta mu­naa, val­ku­ai­set ja kel­tu­ai­set erik­seen

2 dl so­ke­ria

1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

3 dl man­te­li­jau­hoa (120 g)

50 g voi­ta

Kuor­ru­tus:

120 g suk­laa­ta

1 dl ker­maa

1. Kyt­ke uu­ni 180-as­tei­sek­si. Voi­te­le ja korp­pu­jau­ho­ta ir­to­poh­ja­vuo­ka.

2. Vaah­do­ta mu­nan­kel­tu­ai­set so­ke­rin kans­sa. Vaah­do­ta val­ku­ai­set erik­seen ko­vak­si vaah­dok­si.

3. Su­la­ta suk­laa ve­si­hau­tees­sa voin kans­sa ja se­koi­ta kel­tu­ais­vaah­toon.

4. Li­sää jau­hot ja man­te­li­jau­he tai­ki­naan ja lo­puk­si ke­vy­es­ti nos­tel­len val­ku­ais­vaah­to. Kaa­da tai­ki­na vuo­kaan.

5. Kyp­sen­nä kak­kua tun­ti. Ota hiu­kan jääh­ty­nee­nä vuo­as­ta.

6. Kuu­men­na ker­ma erik­seen kie­hu­mis­pis­tee­seen. Su­la­ta suk­laa ve­si­hau­tees­sa ja se­koi­ta jouk­koon kuu­ma ker­ma. Vat­kaa kiil­tä­väk­si. Le­vi­tä not­kea seos ka­kul­le. An­na jäh­met­tyä kyl­mäs­sä.

Koti ja keit­tiö 12/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ