Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8 /2009

Manteliset vadelmaneliöt

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon sitruunankuori ja sulatettu rasva...

12 - 16 pa­laa

3 mu­naa

2 dl so­ke­ria

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

150 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia su­la­tet­tu­na

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 1/2 dl man­te­li­jau­het­ta

1 1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 1/2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

3/4 dl mai­toa

2 - 3 dl va­del­mia

Li­säk­si:

man­te­li­las­tu­ja

1. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Se­koi­ta jouk­koon sit­ruu­nan­kuo­ri ja su­la­tet­tu ras­va.

2. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja sii­vi­löi tai­ki­naan. Li­sää lo­puk­si mai­to ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

3. Le­vi­tä tai­ki­na voi­del­tuun tai lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun uu­ni­vuo­kaan (noin 20 x 30 cm). Ri­po­ta pääl­le va­del­mat ja man­te­li­las­tut. Pais­ta 200 as­tees­sa 20 - 25 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä ja leik­kaa ne­li­öik­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ