Artikkeli

Kat­ri Schrö­der Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen­Ko­ti ja keit­tiö 1-2/2012

Mantelisarvet

Makoisat mantelisarvet kruunaavat viikonlopun pitkän brunssin.

noin 18 kpl

1 an­nos pul­la­tai­ki­naa

Täy­te:

150 g man­te­li­mas­saa

75 g voi­ta

Voi­te­luun: 1 muna

Pin­nal­le: man­te­li­las­tu­ja

1. Val­mis­ta pul­la­tai­ki­na.

2. Jaa ko­hot­ta­ma­ton tai­ki­na vä­lit­tö­mäs­ti kol­meen osaan. Kau­li jo­kai­nen pala pyö­re­äk­si le­vyk­si, hal­kai­si­ja noin 26 cm. Jaa le­vyt tai­ki­na­pyö­räl­lä kuu­dek­si kol­mi­ok­si.

2. Jaa man­te­li­mas­sa 20 pa­laan. Nos­ta jo­kai­sen kol­mi­on le­ve­äm­pään pää­hän man­te­li­mas­sa­pa­la ja no­ka­re voi­ta. Kier­rä kol­mi­ot rul­lak­si.

3. An­na sar­vien ko­ho­ta pei­tet­tyi­nä noin 20 mi­nuut­tia. Voi­te­le sar­vet mu­nal­la ja ri­pot­te­le pin­nal­le man­te­li­las­tu­ja.

4. Pais­ta 225-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa 10–12 mi­nuut­tia.