Koti ja keittiö 05/05
12 kpl
125 g voita
2 dl mantelijauhetta
3/4 dl mantelirouhetta
4 dl tomusokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
4 valkuaista
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 rkl sitruuna tai limemehua
1 rkl vettä
Koristeluun:
sokeroituja punaisia
kirsikoita
sokeria
1. Kiehauta rasva kattilassa välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea ja voisula on vaaleanruskeaa, ota kattila liedeltä. Älä polta voita.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää valkuaiset. Lisää sulatettu voi.
3. Voitele 12 muffinivuokaa ja jaa taikina niihin. Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktail- tai hammastikulla. Kakut ovat kypsiä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.
4. Paloittele kirsikat 2–4 osaan ja pyöräytä palat sokerissa. Valmista kuorrutus sekoittamalla sitruunaa tai limen mehu ja vesi tomusokeriin.
5. Valuta kuorrute leivoksille ja koristele kirsikoilla ennen kuin kuorrutus jähmettyy.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2