Artikkeli

Mansikkavaahto

1 1/2 l man­si­koi­ta

5 mu­nan­kel­tu­ais­ta

1 1/2 dl so­ke­ria

2 dl mai­toa

1 va­nil­ja­tan­ko

3 mu­nan­val­ku­ais­ta

Ko­ris­te­luun:

1/2 l man­si­koi­ta

sit­ruu­na­me­lis­san leh­tiä

1. So­seu­ta man­si­kat.

2. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri. Li­sää mai­to, raa­pu­te­tun va­nil­ja­tan­gon sie­me­net ja man­sik­ka­so­se vaah­toon.

3. Pane seos ve­si­hau­tee­seen, kuu­men­na koko ajan se­koit­ta­en, kun­nes se hiu­kan sa­ke­nee. Älä kie­hau­ta.

4. Jääh­dy­tä seos ja se­koi­ta ai­na sil­loin täl­löin.

5. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si ja se­koi­ta va­ro­vas­ti kiis­se­lin jouk­koon.

6. Kaa­da vaah­to tar­joi­lu­kul­hoi­hin, ko­ris­te­le man­si­koil­la ja sit­ruu­na­me­lis­san­leh­dil­lä. Säi­ly­tä vii­le­äs­sä tar­joi­luun saak­ka.

Koti ja keit­tiö 6-7/2002