1 1/2 l mansikoita
5 munankeltuaista
1 1/2 dl sokeria
2 dl maitoa
1 vaniljatanko
3 munanvalkuaista
Koristeluun:
1/2 l mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
1. Soseuta mansikat.
2. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää maito, raaputetun vaniljatangon siemenet ja mansikkasose vaahtoon.
3. Pane seos vesihauteeseen, kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes se hiukan sakenee. Älä kiehauta.
4. Jäähdytä seos ja sekoita aina silloin tällöin.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti kiisselin joukkoon.
6. Kaada vaahto tarjoilukulhoihin, koristele mansikoilla ja sitruunamelissanlehdillä. Säilytä viileässä tarjoiluun saakka.
Koti ja keittiö 6-7/2002
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ