Koti ja Keittiö 6-7/2006
3 munaa
2 dl sokeria
1/2 dl kuumaa vettä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Vaniljakiisseli:
3 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
yksi vaniljatanko
6 keltuaista
1 1/4 dl sokeria
2 1/2 rkl vehnäjauhoja
Päälle:
1–1 1/2 l mansikoita
3 passiohedelmää
Kiille:
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon vähitellen kuuma vesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää erissä taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 20 x 30 cm). Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Valmista vaniljakiisseli. Mittaa maito ja kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet maito-kermaseokseen. Kuumenna kiehuvaksi.
4. Vaahdota sokeri ja keltuaiset ja lisää vehnäjauhot. Lisää höyryävä maito-kermaseos sokeri-keltuaisvaahtoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Anna jäähtyä.
5. Levitä kiisseli torttupohjan päälle. Viipaloi mansikat ja levitä kiisselin päälle. Halkaise passiohedelmät, lusikoi niiden sisus talteen ja levitä mansikoiden päälle.
6. Valmista kiille. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää siihen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Levitä kiille tortun päälle.
7. Anna tortun jähmettyä viileässä ja leikkaa neliöiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2