Artikkeli

Mangokääretorttu

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen...

Poh­ja:

4 mu­naa

1 1/2 dl so­ke­ria

2 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

4 rkl veh­nä­jau­ho­ja

3 rkl kaa­ka­o­jau­het­ta

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Kos­tu­tuk­seen:

1/2 dl ap­pel­sii­ni­me­hua

Täy­te:

2 prk (à 200 g) maus­ta­ma­ton­ta

tuo­re­juus­toa

1/2 dl so­ke­ria

2 tl va­nil­lii­ni­so­ke­ria

1 man­go so­seu­tet­tu­na

1 prk kuo­hu­ker­maa

Ko­ris­te­luun:

pää­si­äis­ra­kei­ta rou­hee­na

1. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri vaah­dok­si. Yh­dis­tä kui­vat ai­neet ja li­sää ne sii­vi­län läpi va­ro­vas­ti se­koit­ta­en.

2. Le­vi­tä tai­ki­na voi­del­lul­le lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 7 mi­nuut­tia.

3. Ku­moa kyp­sä poh­ja so­ke­ril­la si­ro­te­tun lei­vin­pa­pe­rin pääl­le.

4. Kos­tu­ta jääh­ty­nyt poh­ja me­hul­la.

5. Val­mis­ta täy­te. Se­koi­ta tuo­re­juus­toon so­ke­ri ja so­seu­tet­tu man­go. Li­sää lo­puk­si vat­kat­tu ker­ma.

6. Le­vi­tä rei­lu puo­let täyt­tees­tä le­vyl­le ja rul­laa se lei­vin­pa­pe­rin avul­la. An­na rul­lan ve­täy­tyä jää­kaa­pis­sa jon­kin ai­kaa.

7. Le­vi­tä lop­pu­täy­te rul­lan pääl­le ja ko­ris­te­le rou­hi­tuil­la pää­si­äis­ra­keil­la.

Koti ja keit­tiö 4/2002