Paistospohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 1/2 dl mandariinimehua
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
5 rkl maissijauhoa
2 rkl voita
1. Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja vaivaa taikina kiinteäksi. Pane kylmään puoleksi tunniksi.
2. Kauli taikina levyksi 27 cm:n läpimittaiseen vuokaan. Pistele ja tue taikina leivinpaperilla tai foliolla muotoonsa.
3. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia, eli lähes kypsäksi.
4.Yhdistä mandariinimehu ja maissijauho kattilassa ja kuumenna kunnes seos sakenee ja liemi on taas kirkasta. Lisää voi ja anna sulaa. Ota kattila liedeltä.
5. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä seokset ja kumoa mandariinitäyte melkein kypsän paistospohjan päälle. Pane paistos 175-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi, eli kunnes täyte hyytyy.
Vinkki: Samaan tapaan tortun täytteeksi sopivat sitruuna- ja appelsiinimehu.
Koti ja keittiö 3/2003
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2