500 g maksaa
6 salvianlehteä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
2 dl vettä
1 sitruunan mehu
Mousseen:
250 g kypsää maksaa
vajaa dl siivilöityä paistolientä
50 g voita tai 1/2 dl smetanaa
2 rkl kurkkurelishiä
tuoretta salviaa tai oreganoa
1. Poista maksasta kalvo ja aseta maksapala uunivuokaan. Valuta maksan päälle öljyä ja lisää mausteet. Paahda maksaa 10 minuuttia 225-asteisessa uunissa.
2. Valele maksa sitruunavedellä ja anna jäähtyä liemessä.
3. Valuta maksa ja jauha puolet teholeikkurissa siivilöidyn paistoliemen, voin ja kurkkurelishin sekä tuoreiden yrttien kanssa tahnaksi. Tahnasta tulee kuohkeaa ja pehmeää, kun annat koneen vatkata seosta kunnolla ja sallit mukaan reilun nokareen voita tai smetanaa.
4. Pursota tahna heti pieniin muotteihin tai voipaperin päälle ja anna jähmettyä kylmässä. Tarjoa sellaisenaan tai maksaleikkelevadilla.
5. Viipaloi loppu maksa ja tarjoa sitruunaöljykastikkeella rikastettuna.
Vihje:
Voit koota maksaviipaleet ja moussen myös tanskalaisen voileivän tapaan. Cocktailkutsuilla mousse tarjotaan voitaikinakupposista. Pursotus onnistuu parhaiten, kun mousse on vielä haaleaa.
Koti ja keittiö 5/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2