Koti ja keittiö 11/2008
Työalustaksi:
bambumatto
Käärimiseen:
norileväarkkeja
Täytteeksi:
sushiriisiä
wasabitahnaa
esim. surimipuikkoja, tonnikalaa, lohta, isoja katkarapuja tai jättikatkaravunpyrstöjä, kampasimpukoita, höyrytettyä parsaa, ryöpättyä pinaattia, kurkkua, porkkanaa, avokadoa, majoneesia
Tarjoiluun:
japanilaista soijakastiketta
wasabitahnaa
garia eli inkivääripikkelsiä
1. Esikäsittele haluamasi täytteet. Suikaloi kalat. Leikkaa surimipuikko pitkittäin ohuemmiksi tikuiksi. Leikkaa kurkku ja porkkana pitkittäin noin sentin paksuisiksi tangoiksi ja poista kurkusta siemenet.
2. Puolita noriarkki pituussuunnassa ja aseta se bambumatolle. Levitä kostutetuin käsin sushiriisiä tasainen, ohut kerros noriarkin päälle. Jätä päädystä 2 - 3 cm tyhjäksi.
3. Painele keskelle riisikerrosta kevyt vako. Sipaise vakoon ensin aavistus wasabitahnaa ja asettele haluamasi täytteet wasabivanan päälle.
4. Kääri bambumaton avulla merilevä riisin ja täytteiden ympärille tiukaksi ja tasaiseksi kääröksi. Tarkista, että riisi pysyy merilevän sisällä. Jos merilevä ei tartu liitoskohdasta kiinni, kostuta merilevän reuna kevyesti vedellä.
5. Leikkaa kääröstä nori-sushipaloja etikkaliemeen kostutetun veitsen avulla. Yhdestä kääröstä saat noin 6 - 8 sushipalaa. Aseta tarjolle kauniisti soijakastikkeen, inkiväärin ja wasabitahnan kanssa.
Vinkki! Japanilaista soijakastiketta saa normaali- ja vähäsuolaisena sekä makeahkona kastikkeena. Vähäsuolainen kastike sopii sushin kera tarjottavaksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2