Koti ja Keittiö 11/06
(noin 20 kpl)
50 g voita
1 dl sokeria
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl korianterijauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
1 appelsiinin raastettu kuori
1 muna
1 rkl sitrus- tai mantelilikööriä
1 1/2 dl valmista kuivattuja
hedelmiä ja marjoja sisältävää pähkinäsekoitusta (esim. Estrella)
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sekä sitruunan että appelsiinin raastettu kuori. Lisää lopuksi muna ja likööri. Muotoile taikina käsin yhtenäiseksi ja painele siihen pähkinäsekoitus.
3. Jaa taikina kahtia ja muotoile taikinapaloista leivinpaperin päälle pellille kaksi tankoa (noin 20 x 5 cm). Paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia.
4. Anna tankojen hieman jäähtyä ja leikkaa ne terävällä veitsellä vinoviipaleiksi. Laita palat leikkauspinnat ylöspäin pellille leivinpaperin päälle ja paista vielä 10 minuuttia.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ