Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/06

Makeat cantuccinikorput

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sekä sitruunan että appelsiinin raastettu kuori...

(noin 20 kpl)

50 g voi­ta

1 dl so­ke­ria

3 1/4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/4 tl suo­laa

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl ko­ri­an­te­ri­jau­het­ta

1 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1 ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri

1 muna

1 rkl sit­rus- tai man­te­li­li­köö­riä

1 1/2 dl val­mis­ta kui­vat­tu­ja

he­del­miä ja mar­jo­ja si­säl­tä­vää päh­ki­nä­se­koi­tus­ta (esim. Est­rel­la)

1. Vaah­do­ta peh­meä voi ja so­ke­ri.

2. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää jouk­koon sekä sit­ruu­nan et­tä ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri. Li­sää lo­puk­si muna ja li­köö­ri. Muo­toi­le tai­ki­na kä­sin yh­te­näi­sek­si ja pai­ne­le sii­hen päh­ki­nä­se­koi­tus.

3. Jaa tai­ki­na kah­tia ja muo­toi­le tai­ki­na­pa­lois­ta lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le kak­si tan­koa (noin 20 x 5 cm). Pais­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 25 mi­nuut­tia.

4. An­na tan­ko­jen hie­man jääh­tyä ja leik­kaa ne te­rä­väl­lä veit­sel­lä vi­no­vii­pa­leik­si. Lai­ta pa­lat leik­kaus­pin­nat ylös­päin pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le ja pais­ta vie­lä 10 mi­nuut­tia.