Koti ja keittiö 01/05
Ohukaistaikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl vaahterasiirappia
2 dl maitoa
3 munaa
25 g voita tai margariinia
Paistamiseen:
öljyä tai voita
Adzukitahna:
3 dl keitettyjä adzukipapuja
3/4 dl sokeria
3/4 dl vettä
ripaus suolaa
1. Valmista ensin makea adzukitahna. Mittaa pavut kattilaan ja kuumenna niitä keskilämmöllä. Lisää vähitellen sokeri voimakkaasti sekoittaen. Kaada kattilaan vesi ja keitä, kunnes pavut hajoavat ja seos on tahnamaista. Lisää lopuksi suola ja nosta tahna pois levyltä.
2. Sekoita kulhossa ohukaistaikinan jauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa vaahterasiirappi, maito, munat sekä sulatettu ja jäähdytetty voi. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti. Taikinan ei tarvitse olla tasaista.
3. Voitele ohukaispannu öljyllä tai voilla ja kuumenna se keskilämmöllä. Annostele pannuun hieman taikinaa ja paista noin 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta tai kunnes ohukaiset saavat kauniin ruskean värin.
4. Tarjoile ohukaiset makean paputahnan kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2