MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 11/2015
noin 16 kpl
3 dl maissijauhoja
2 dl durumvehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 rkl öljyä
2 dl vettä
1. Mittaa kaikki raaka-aineet kulhoon. Sekoita ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä kostutetun liinan alla noin puoli tuntia.
2. Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele taikinapalat palloiksi. Litistä taikinapallot ja kauli ne piirakkapulikan avulla ohuiksi pyörylöiksi. Käytä reilusti jauhoja, jottei taikina tartu alustaan. Ripottele jauhoja myös tortilloiden väliin, etteivät ne tartu toisiinsa kiinni. Peitä tortillat liinalla.
3. Paista tortillat miedolla lämmöllä kuivalla paistinpannulla ilman öljyä 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta. Käännä tortillat, kun niiden reunat alkavat käpristyä.
4. Peitä valmiit tortillat liinalla, etteivät ne kovetu.
Hanna Linnakko
www.mikapollari.com
Käsikirjoituksen kuvitus kertoo tulivuorenpurkauksesta.
Voynichin käsikirjoitus
Päivi Karjalainen
Tämä hiiripöllö tuo poikasilleen ruokaa Alaskassa. Lintu ei nimestään huolimatta syö hiiriä, vaan pääasiassa myyriä ja lintuja.
Michael Quinton / Minden Pictures
Vincent Munier joutuu seuraamaan joskus päiväkausia pelkkiä jälkiä, ennen kuin hän näkee aran arktisen suden.
Vincent Munier
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.