Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2008

Macaron-leivokset

Herkulliset macaron-leivokset sulavat suussa.

Noin 20 kpl

3 val­ku­ais­ta

4 dl to­mu­so­ke­ria

150 g man­te­li­jau­het­ta

Täy­te:

100 g val­ko­suk­laa­ta

1 rkl voi­ta

1 dl vis­pi- tai kuo­hu­ker­maa

yh­den li­men raas­tet­tu kuo­ri

1. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Li­sää to­mu­so­ke­ri ja jat­ka vat­kaa­mis­ta, kun­nes seos on ma­ren­ki­mais­ta. Kään­te­le jouk­koon va­ro­vas­ti man­te­li­jau­he ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

2. Lai­ta seos pur­so­tin­pus­siin ja pur­so­ta lei­vin­pa­pe­rin pääl­le hal­kai­si­jal­taan noin 4 sent­ti­met­rin pyö­ry­löi­tä. Jätä le­vi­ä­mis­va­raa ym­pä­ril­le.

3. Pais­ta uu­nis­sa 125 as­tees­sa 12–15 mi­nuut­tia, kun­nes lei­vok­set ovat ra­pei­ta ja saa­vat aa­vis­tuk­sen vä­riä pin­taan. An­na jääh­tyä en­nen kuin ir­ro­tat pel­lil­tä.

4. Val­mis­ta täy­te. Su­la­ta suk­laa ja voi ve­si­hau­tees­sa tai pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa. An­na hie­man jääh­tyä. Vaah­do­ta ker­ma ja li­sää vä­hin erin suk­laa­se­ok­seen. Raas­ta lime ja li­sää li­me­raas­te se­ok­seen. Lai­ta täy­te jää­kaap­piin.

5. Täy­tä lei­vok­set juu­ri en­nen tar­joi­lua. Le­vi­tä täy­tet­tä yh­den kek­sin poh­ja­puo­lel­le ja pai­na toi­nen kek­si poh­ja­puo­li edel­lä pääl­le.

Vink­ki! Voit vär­jä­tä ha­lu­tes­sa­si lei­vos­ten tai­ki­nan li­sää­mäl­lä sen jouk­koon ti­pan pu­nais­ta tai vih­re­ää ka­ra­mel­li­vä­riä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ