Koti ja keittiö 5/2008
Noin 20 kpl
3 valkuaista
4 dl tomusokeria
150 g mantelijauhetta
Täyte:
100 g valkosuklaata
1 rkl voita
1 dl vispi- tai kuohukermaa
yhden limen raastettu kuori
1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes seos on marenkimaista. Kääntele joukkoon varovasti mantelijauhe ja sekoita tasaiseksi.
2. Laita seos pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 4 senttimetrin pyörylöitä. Jätä leviämisvaraa ympärille.
3. Paista uunissa 125 asteessa 12–15 minuuttia, kunnes leivokset ovat rapeita ja saavat aavistuksen väriä pintaan. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat pelliltä.
4. Valmista täyte. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa. Anna hieman jäähtyä. Vaahdota kerma ja lisää vähin erin suklaaseokseen. Raasta lime ja lisää limeraaste seokseen. Laita täyte jääkaappiin.
5. Täytä leivokset juuri ennen tarjoilua. Levitä täytettä yhden keksin pohjapuolelle ja paina toinen keksi pohjapuoli edellä päälle.
Vinkki! Voit värjätä halutessasi leivosten taikinan lisäämällä sen joukkoon tipan punaista tai vihreää karamelliväriä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2