Koti ja Keittiö 10/07
6–8 keitettyä perunaa
150 g vihreitä papuja
puolikas salaattisipuli
1 ruukku rucolaa
50 g (puoli rasiaa) vuonankaalia
2 rkl kurpitsansiemeniä
2 rkl pinjansiemeniä
1–2 rkl auringonkukansiemeniä
150 g tuoretta pinaattia
tilkka öljyä
1 pkt (120 g) fileepekonia
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl sherryviinietikkaa
ripaus suolaa
hieman rouhittua mustapippuria
3/4 tl dijoninsinappia
1. Nypi papujen päät ja kiehauta pavut suolalla maustetussa vedessä. Valuta, jäähdytä ja leikkaa pätkiksi. Kuori ja paloittele keitetyt perunat. Kuori, halkaise ja viipaloi salaattisipuli.
2. Revi rucola sopiviksi suupaloiksi.
3. Paahda kurpitsan-, pinjan- ja auringonkukansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
4. Poista pinaateista paksut lehtiruodit. Paista pinaatit pannulla kuumassa öljytilkassa rapeiksi. Siirrä sivuun.
5. Leikkaa pekoniviipaleet 3–4 osaan ja paista pannulla rapeiksi.
6. Kokoa salaatti annoslautasille.
7. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään esimerkiksi pienessä lasipurkissa. Pirskota kastiketta salaattiannoksille.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2