6-7 pientä tai 3 suurta maa-artisokkaa
4 suurta perunaa
1 dl kuivaa vaaleaa vermuttia
1 kynnetön valkosipuli
1–2 rkl voita
maitoa tai kermaa
suolaa
valkopippuria
1. Kuori ja lohko maa-artisokat ja keitä
niitä 15 minuuttia. Lisää sitten kuoritut
ja lohkotut perunat, vermutti sekä viipaloitu
valkosipulinkynsi. Keitä maa-artisokat
ja perunat kypsiksi.
2. Valuta kattilasta ylimääräinen vesi
pois. Lisää voi ja tilkka maitoa tai kermaa.
Soseuta ainekset perunasurvimella
tasaiseksi ja pehmeäksi pyreeksi.
Lisää tarvittaessa vielä nestettä, kunnes
pyreen koostumus on sopivaa. Mausta
lopuksi suolalla ja pippurilla.
Vinkki! Tarjoile pyree vasikanfileen ja marsalaviinikastikkeen
kanssa (kts.Ruokaohjeet/ Liha- ja lintu)
Koti ja keittiö 3/2004
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2