Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 9/07

Luumut ja kaneli-mascarpone-punaviinijäätelö

Halkaise luumut, poista kivet ja asettele ne leikattu pinta ylöspäin leivinpaperille uunipellille...

6–7 tum­maa, kyp­sää luu­mua

fa­rii­ni­so­ke­ria

2–3 tl sit­ruu­na­me­hua

Jää­te­lö:

1 l va­nil­ja­jää­te­löä

200 g mas­car­po­ne­juus­toa

2 tl ka­ne­lia

1/2 dl val­mis­ta

pu­na­vii­ni­sii­rap­pia

1. Hal­kai­se luu­mut, pois­ta ki­vet ja aset­te­le ne lei­kat­tu pin­ta ylös­päin lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le.

2. Ri­pot­te­le luu­mun­puo­lik­kail­le so­ke­ria ja sit­ruu­na­me­hua.

3. Kyp­sen­nä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

4. Val­mis­ta sil­lä vä­lin maus­tet­tu jää­te­lö. Yh­dis­tä hiu­kan peh­men­nee­seen va­nil­ja­jää­te­löön lo­put ai­nek­set ja nos­ta pei­tet­ty­nä pa­kas­ti­meen.

5. Tar­joa luu­mut läm­pi­mi­nä ka­ne­li­mas­car­po­ne­jää­te­lön kans­sa.

6. Ha­lu­tes­sa­si tuh­dim­paa tar­jot­ta­vaa val­mis­ta li­säk­si köy­hiä ri­ta­rei­ta. Kas­ta pul­la­vii­pa­leet ker­ma­mai­toon ja pais­ta ne pan­nul­la vois­sa mo­lem­min puo­lin kul­lan­rus­keik­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ