Koti ja Keittiö 9/07
6–7 tummaa, kypsää luumua
fariinisokeria
2–3 tl sitruunamehua
Jäätelö:
1 l vaniljajäätelöä
200 g mascarponejuustoa
2 tl kanelia
1/2 dl valmista
punaviinisiirappia
1. Halkaise luumut, poista kivet ja asettele ne leikattu pinta ylöspäin leivinpaperille uunipellille.
2. Ripottele luumunpuolikkaille sokeria ja sitruunamehua.
3. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
4. Valmista sillä välin maustettu jäätelö. Yhdistä hiukan pehmenneeseen vaniljajäätelöön loput ainekset ja nosta peitettynä pakastimeen.
5. Tarjoa luumut lämpiminä kanelimascarponejäätelön kanssa.
6. Halutessasi tuhdimpaa tarjottavaa valmista lisäksi köyhiä ritareita. Kasta pullaviipaleet kermamaitoon ja paista ne pannulla voissa molemmin puolin kullanruskeiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2