Artikkeli

Lohkoperunat

Pese perunat huolellisesti, mutta älä kuori niitä...

8–10 kes­ki­ko­kois­ta pe­ru­naa

2–3 rkl olii­vi­öl­jyä

1–2 tl kui­vat­tua tim­ja­mia

hie­noa me­ri­suo­laa

(gour­met-suo­laa)

1. Pese pe­ru­nat huo­lel­li­ses­ti, mut­ta älä kuo­ri nii­tä.

2. Leik­kaa pe­ru­nat rei­luik­si loh­koik­si ja nos­ta ne lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le uu­ni­pel­lil­le. Pirs­kot­te­le pääl­le olii­vi­öl­jyä ja kään­te­le pe­ru­na­loh­ko­ja niin, et­tä ne ovat kaut­taal­taan öl­jyt­ty­jä. Li­sää tim­ja­mi ja suo­la.

3. Pais­ta pe­ru­noi­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 40 mi­nuut­tia. Kyp­sen­nä pe­ru­nat mel­ko yl­hääl­lä uu­nis­sa, jot­ta ne saa­vat kau­niin pais­to­pin­nan. Tar­kis­ta maku ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.

4. Tar­joi­le loh­ko­pe­ru­nat eri­lais­ten kas­tik­kei­den ja tah­no­jen kans­sa.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje