Koti ja Keittiö 08/07
noin 1 kg paksun lohifileen keskiosaa
noin 2 rkl karkeaa merisuolaa
1 tl sokeria
2 tl mustapippuria
2 tl viherpippuria
2 tl rosepippuria
2 tl valkopippuria
Wasabi-jogurttimajoneesi:
1 muna
2 tl dijon-sinappia
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
1 dl rypsiöljyä
2 dl maustamatonta jogurttia valutettuna
2 tl wasabitahnaa
1. Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa lohifileen keskiosa pitkittäin halkaisijaltaan 3 x 3 cm:n paksuisiksi pötköiksi. Ripottele kalapalojen jokaiselle sivulle merisuolaa ja kääri pötköt yksitellen tiukkaan kelmuun ja laita jääkaappiin graavaantumaan seuraavaan päivään.
2. Mittaa pippurit mortteliin ja rouhi. Kaada seos lautaselle.
3. Valmista majoneesi. Mittaa tehosekoittimeen muna, sinappi, sokeri, suola ja pippuri ja valkoviinietikka. Käynnistä sekoitin ja anna pyöriä hetki. Lisää öljy ohuena nauhana, kunnes kastike on majoneesimaista. Anna koneen käydä ja lisää jogurtti ja wasabitahna. Anna maustua vähintään pari tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.
4. Ota kalat kelmusta ja pyyhi suola pois. Paista pötköt nopeasti tulikuumalla pannulla kauttaaltaan muutama sekunti / puoli. Kierittele pippurirouheessa, leikkaa viipaleiksi ja tarjoa wasabimajoneesin kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2