Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 10/07

Lohi-mätipääl­lys­teiset keltajuuriröstit

Tarjoa röstit graavilohen, mädin, smetanan ja raikkaan salaatin kanssa pääruokana.

1/2 kg kel­ta­juu­ria

1/2 dl ker­maa

2–3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

100 g raas­tet­tua

mus­ta­lei­ma­em­men­ta­lia

ri­paus suo­laa

Li­säk­si:

100 g graa­vi­loh­ta

4 rkl mä­tiä

1/2 dl sme­ta­naa

til­liä ko­ris­teek­si

1. Kuo­ri ja raas­ta kel­ta­juu­ret kar­ke­ak­si raas­teek­si.

2. Yh­dis­tä kul­hoon raas­te ja lo­put ai­nek­sis­ta, maus­ta seos suo­lal­la.

3. Muo­toi­le se­ok­ses­ta pih­ve­jä ja pais­ta ne mo­lem­min puo­lin mie­dol­la läm­möl­lä ras­vas­sa kyp­sik­si.

4. Tar­joa kyp­sät, läm­pi­mät pih­vit graa­vi­lo­hen, mä­din, sme­ta­nan ja raik­kaan sa­laa­tin kans­sa pää­ruo­ka­na.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ