Koti ja keittiö 11/2009
Ohje neljälle
1 kg perunaviipaleita (pakaste)
400 g lämminsavustettua lohta
2 rkl kapriksia
1 1/2 dl (täys)maitoa
2 tlk (à 200 g) ranskankermaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 dl hienonnettua tilliä
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
Vuoan voiteluun:
öljyä tai voita
Pinnalle:
noin 1 rkl korppujauhoja
1. Voitele noin puolentoista litran uunivuoka. Levitä pohjalle kerros perunaviipaleita.
2. Paloittele savulohi. Laita kalapaloja ja kapriksia perunoiden päälle. Peittele lopuilla perunaviipaleilla.
3. Sekoita maito, ranskankerma ja hunaja. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot.
4. Paista laatikkoa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2