Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2009

Lohi-kaprislaatikko

Voitele noin puolentoista litran uunivuoka. Levitä pohjalle kerros perunaviipaleita...

Oh­je nel­jäl­le

1 kg pe­ru­na­vii­pa­lei­ta (pa­kas­te)

400 g läm­min­sa­vus­tet­tua loh­ta

2 rkl kap­rik­sia

1 1/2 dl (täys)mai­toa

2 tlk (à 200 g) rans­kan­ker­maa

1 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

1 tl suo­laa

1 tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 dl hie­non­net­tua til­liä

1/2 dl hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

Vuo­an voi­te­luun:

öl­jyä tai voi­ta

Pin­nal­le:

noin 1 rkl korp­pu­jau­ho­ja

1. Voi­te­le noin puo­len­tois­ta lit­ran uu­ni­vuo­ka. Le­vi­tä poh­jal­le ker­ros pe­ru­na­vii­pa­lei­ta.

2. Pa­loit­te­le sa­vu­lo­hi. Lai­ta ka­la­pa­lo­ja ja kap­rik­sia pe­ru­noi­den pääl­le. Peit­te­le lo­puil­la pe­ru­na­vii­pa­leil­la.

3. Se­koi­ta mai­to, rans­kan­ker­ma ja hu­na­ja. Maus­ta suo­lal­la, pip­pu­ril­la ja yr­teil­lä. Kaa­da seos vuo­kaan. Ri­pot­te­le pin­nal­le korp­pu­jau­hot.

4. Pais­ta laa­tik­koa 200-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin 40 mi­nuut­tia tai kun­nes pe­ru­nat ovat kyp­siä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ