KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 11/2012
4 annosta
2 dl punaisia linssejä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
400 g talvikurpitsaa
2 rkl öljyä
2 tl jauhettua juustokuminaa
1 ½ tl kurkumaa
ripaus cayennepippuria
noin 1 l kasvislientä
3 rkl ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja rouhittua
maustepippuria
Lisäksi:
ranskankermaa
1. Huuhtele ja valuta linssit. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele talvikurpitsa. Kuullota kattilassa öljyssä mausteiden kanssa ensin sipuleita ja sitten kurpitsaa hetken aikaa.
2. Lisää kattilaan linssit ja kasvisliemi. Anna keiton hautua noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla.
3. Lisää ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet ja soseuta keitto tasaiseksi. Kuumenna keitto uudelleen höyryäväksi. Tarjoile keiton lisäkkeenä ranskankermaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2