Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 11/2012

Linssi-kurpitsakeitto

Linssit soseuttavat intia­lais­hen­kisen keiton samettisen pehmeäksi. Makeutta keittoon antaa syksyinen talvikurpitsa.

4 an­nos­ta

2 dl pu­nai­sia lins­se­jä

1 si­pu­li

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

400 g tal­vi­kur­pit­saa

2 rkl öl­jyä

2 tl jau­het­tua juus­to­ku­mi­naa

1 ½ tl kur­ku­maa

ri­paus ca­yen­ne­pip­pu­ria

noin 1 l kas­vis­lien­tä

3 rkl rans­kan­ker­maa

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua

maus­te­pip­pu­ria

Li­säk­si:

rans­kan­ker­maa

1. Huuh­te­le ja va­lu­ta lins­sit. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li sekä val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuo­ri ja pa­loit­te­le tal­vi­kur­pit­sa. Kuul­lo­ta kat­ti­las­sa öl­jys­sä maus­tei­den kans­sa en­sin si­pu­lei­ta ja sit­ten kur­pit­saa het­ken ai­kaa.

2. Li­sää kat­ti­laan lins­sit ja kas­vis­lie­mi. An­na kei­ton hau­tua noin 20 mi­nuut­tia mie­dol­la läm­möl­lä kan­nen al­la.

3. Li­sää rans­kan­ker­ma, sit­ruu­na­me­hu ja maus­teet ja so­seu­ta keit­to ta­sai­sek­si. Kuu­men­na keit­to uu­del­leen höy­ry­ä­väk­si. Tar­joi­le kei­ton li­säk­kee­nä rans­kan­ker­maa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ