Artikkeli

Linssikeitto

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppua öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes se on pehmeää ja läpikuultavaa...

2 si­pu­lia

1 rkl öl­jyä

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1–2 tl ga­ram ma­sa­laa tai cur­rya

1 tl juus­to­ku­mi­naa (jee­raa)

1/2 tl kur­ku­maa

1 l kas­vis­lien­tä (kuu­ti­os­ta)

2 dl pu­nai­sia lins­se­jä

1 tl tuo­ret­ta raas­tet­tua in­ki­vää­riä

4 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

1/2 dl sil­put­tua tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuul­lo­ta si­pu­li­silp­pua öl­jys­sä kat­ti­las­sa mie­dol­la läm­möl­lä, kun­nes se on peh­me­ää ja lä­pi­kuul­ta­vaa. Li­sää sil­pu­tut tai pu­ris­te­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net, ga­ram ma­sa­la, juus­to­ku­mi­na ja kur­ku­ma.

2. Li­sää kas­vis­lie­mi, huuh­del­lut lins­sit, raas­tet­tu in­ki­vää­ri ja to­maat­ti­py­ree. An­na kie­hua 10–15 mi­nuut­tia, kun­nes lins­sit ovat kyp­siä. Ri­pot­te­le lo­puk­si pääl­le sil­put­tua ko­ri­an­te­ria.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ