Koti ja keittiö 4/2009
10-15 palaa
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 pss (80 g) mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
Lime-passiomousse:
4 liivatelehteä
2 limeä
2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 - 4 passiohedelmää
Koristeluun:
tomusokeria
1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperille uunipannulle.
2. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pese limet hyvin ja raasta kuoren vihreä osa hienolla raastinterällä. Halkaise limet ja purista mehut kattilaan.
4. Vaahdota kerma. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Mittaa keltuaisten joukkoon 1 dl sokeria ja valkuaisten joukkoon 1/2 dl sokeria.
5. Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
6. Kuumenna limemehu. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Lisää mehu-liivateseos ohuena nauhana keltuais-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää raastettu limenkuori ja kermavaahto. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi niiden sisukset täytteeseen.
7. Vaahdota valkuaiset ja sokeri ja lisää täytteeseen varovasti käännellen.
8. Levitä seos kääretorttupohjalle, kääri rullalle leivinpaperin avulla ja anna jähmettyä kylmässä pari tuntia.
9. Koristele torttu tomusokerilla ennen tarjoamista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2