Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/2009

Lime-passi­o­kää­re­torttu

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperille uunipannulle...

10-15 pa­laa

4 mu­naa

1 1/2 dl so­ke­ria

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

1 pss (80 g) man­te­li­jau­het­ta

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Lime-pas­si­o­mous­se:

4 lii­va­te­leh­teä

2 li­meä

2 dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

2 mu­naa

1 1/2 dl so­ke­ria

3 - 4 pas­si­o­he­del­mää

Ko­ris­te­luun:

to­mu­so­ke­ria

1. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää vaah­toon sii­vi­län läpi. Kään­te­le tai­ki­na ta­sai­sek­si ja le­vi­tä lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pan­nul­le.

2. Kyp­sen­nä uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 8 mi­nuut­tia. Ku­moa levy so­ke­roi­dul­le lei­vin­pa­pe­ril­le ja an­na jääh­tyä.

3. Lai­ta lii­va­te­leh­det kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan. Pese li­met hy­vin ja raas­ta kuo­ren vih­reä osa hie­nol­la raas­tin­te­räl­lä. Hal­kai­se li­met ja pu­ris­ta me­hut kat­ti­laan.

4. Vaah­do­ta ker­ma. Erot­te­le val­ku­ai­set ja kel­tu­ai­set. Mit­taa kel­tu­ais­ten jouk­koon 1 dl so­ke­ria ja val­ku­ais­ten jouk­koon 1/2 dl so­ke­ria.

5. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri.

6. Kuu­men­na li­me­me­hu. Pu­ris­ta lii­va­te­leh­dis­tä lii­ka vesi pois ja liu­o­ta ne kuu­maan me­huun. Li­sää mehu-lii­va­te­se­os ohu­e­na nau­ha­na kel­tu­ais-so­ke­ri­vaah­toon koko ajan se­koit­ta­en. Li­sää raas­tet­tu li­men­kuo­ri ja ker­ma­vaah­to. Hal­kai­se pas­si­o­he­del­mät ja lu­si­koi nii­den si­suk­set täyt­tee­seen.

7. Vaah­do­ta val­ku­ai­set ja so­ke­ri ja li­sää täyt­tee­seen va­ro­vas­ti kään­nel­len.

8. Le­vi­tä seos kää­re­tort­tu­poh­jal­le, kää­ri rul­lal­le lei­vin­pa­pe­rin avul­la ja an­na jäh­met­tyä kyl­mäs­sä pari tun­tia.

9. Ko­ris­te­le tort­tu to­mu­so­ke­ril­la en­nen tar­jo­a­mis­ta.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ