Artikkeli

Koti ja keit­tiö 01-02/07

Lihapata chili con carnen tyyliin

Klassinen ja helppotekoinen chili con carne sopii maukkaaksi viikon­lop­pu­ruoaksi tai vieras­tar­jot­ta­vaksi.

800 g nau­dan si­sä­pais­tia

1–2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 iso si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl öl­jyä

3 dl pu­na­vii­niä

2 dl li­ha­lien­tä

2 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

1–2 tuo­ret­ta pu­nais­ta chi­liä hie­non­net­tu­na, il­man sie­me­niä

1 tlk (400 g) ko­ko­nai­sia säi­löt­ty­jä to­maat­te­ja

1 tlk (400 g) pu­nai­sia kid­ney­pa­pu­ja

1. Kuu­ti­oi liha. Mit­taa jau­hot lau­ta­sel­le ja maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria. Pyö­rit­te­le li­ha­pa­lat jau­hois­sa.

2. Hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuu­men­na öl­jy pa­das­sa ja kuul­lo­ta si­pu­lei­ta het­ki.

3. Li­sää pa­taan li­ha­pa­lat ja rus­kis­ta ne kaut­taal­taan. Li­sää pu­na­vii­ni, li­ha­lie­mi ja to­maat­ti­py­ree.

4. Hal­kai­se chi­lit, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na chi­lit. Li­sää chi­lit ja säi­lö­tyt to­maa­tit pa­taan ja an­na hau­tua hil­jal­leen rei­lun tun­nin ver­ran, kun­nes liha on mu­re­aa. Li­sää tar­vit­ta­es­sa vet­tä.

5. Li­sää pa­taan pa­vut ja kuu­men­na uu­del­leen. Tar­joi­le kei­te­tyn rii­sin kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ