Artikkeli
Munakoison lempeä maku säestää sopuisasti muita pikkupaloja. Paista munakoisot pannulla ja viimeistele yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.

Munakoison lempeä maku säestää sopuisasti muita pikkupaloja. Paista munakoisot pannulla ja viimeistele yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Lempeä munakoi­so­sa­laatti

Viimeistele munakoison lempeä maku yrteillä ja granaat­ti­o­me­nan­sie­me­nillä.

Mu­na­koi­so­sa­laat­ti

30 min . help­po . noin 11 e

4 an­nos­ta

2 mu­na­koi­soa

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 tl za’aa­ta­ria tai kui­vat­tua ore­ga­noa

1 dl au­rin­ko­kui­vat­tu­ja to­maat­te­ja pie­ni­nä pa­loi­na

1 ruuk­ku mint­tua tai leh­ti­per­sil­jaa

1 pie­nen gra­naat­ti­o­me­nan sie­me­net

1 dl rou­hit­tu­ja pis­taa­se­ja

Kas­ti­ke:

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 tl vaah­te­ra­sii­rap­pia

1–3 tl ha­ris­saa

Pais­ta­mi­seen: ryp­si­öl­jyä

1. Kuu­ti­oi tai vii­pa­loi mu­na­koi­sot. Pais­ta ne run­saas­sa öl­jys­sä kul­lan­rus­keik­si ja kyp­sik­si. Pais­ta­mi­nen kan­nat­taa teh­dä muu­ta­mas­sa eräs­sä. Nos­ta va­lu­maan ta­lous­pa­pe­rin pääl­le. Aset­te­le mu­na­koi­sot tar­joi­lu­va­dil­le. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Tee kas­ti­ke. Yh­dis­tä kaik­ki ai­neet kes­ke­nään. Se­koi­ta jouk­koon en­sin vä­hem­män ha­ris­saa, mais­ta se­os­ta ja li­sää tar­vit­ta­es­sa. Kaa­da suu­rin osa kas­tik­kees­ta mu­na­koi­soil­le.

3. Nos­ta mu­na­koi­soil­le au­rin­ko­to­maat­te­ja, yrt­te­jä, gra­naat­ti­o­me­naa ja pis­taa­sia. Li­sää lo­put kas­tik­kees­ta. Tar­joa paah­de­tun pi­tan tai maa­lais­lei­vän kans­sa.

Vink­ki: Voit ha­lu­tes­sa­si käyt­tää öl­jyn au­rin­ko­to­maat­ti­pur­kis­ta sa­laat­ti­kas­tik­kee­seen.

Munakoison lempeä maku säestää sopuisasti muita pikkupaloja. Paista munakoisot pannulla ja viimeistele yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.

Munakoison lempeä maku säestää sopuisasti muita pikkupaloja. Paista munakoisot pannulla ja viimeistele yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.

vink­ki!

Kui­vat­tu­ja ruu­sun te­rä­leh­tiä myy­vät luon­tais­tuo­te­kau­pat.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ