Munakoison lempeä maku säestää sopuisasti muita pikkupaloja. Paista munakoisot pannulla ja viimeistele yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Munakoisosalaatti
30 min . helppo . noin 11 e
4 annosta
2 munakoisoa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
2 tl za’aataria tai kuivattua oreganoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pieninä paloina
1 ruukku minttua tai lehtipersiljaa
1 pienen granaattiomenan siemenet
1 dl rouhittuja pistaaseja
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaahterasiirappia
1–3 tl harissaa
Paistamiseen: rypsiöljyä
1. Kuutioi tai viipaloi munakoisot. Paista ne runsaassa öljyssä kullanruskeiksi ja kypsiksi. Paistaminen kannattaa tehdä muutamassa erässä. Nosta valumaan talouspaperin päälle. Asettele munakoisot tarjoiluvadille. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Tee kastike. Yhdistä kaikki aineet keskenään. Sekoita joukkoon ensin vähemmän harissaa, maista seosta ja lisää tarvittaessa. Kaada suurin osa kastikkeesta munakoisoille.
3. Nosta munakoisoille aurinkotomaatteja, yrttejä, granaattiomenaa ja pistaasia. Lisää loput kastikkeesta. Tarjoa paahdetun pitan tai maalaisleivän kanssa.
Vinkki: Voit halutessasi käyttää öljyn aurinkotomaattipurkista salaattikastikkeeseen.
Munakoison lempeä maku säestää sopuisasti muita pikkupaloja. Paista munakoisot pannulla ja viimeistele yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.
vinkki!
Kuivattuja ruusun terälehtiä myyvät luontaistuotekaupat.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2