Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Rento Charlotte russe
35 min + paistamiseen ja hyytymiseen 4 t . hieman työläs . noin 16 e
noin 10 palaa
Pohja:
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
¾ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
3 rkl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
noin 1 ½ dl vadelmahilloa
Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ¾ dl sokeria
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 liivatelehti
1 rkl sitruunamehua
4 dl suomalaisia vadelmia (pakaste)
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Pyöräytä taikina sekaisin varovasti nostellen.
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä tasaiseksi. Huomioi, että taikina peittää vajaan pellin, sitä ei tarvitse levittää koko alalle. Paista 225-asteisessa uunissa kypsäksi, 7–9 minuuttia.
4. Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille. Irrota alla ollut leivinpaperi varovasti. Peittele keittiöpyyhkeellä. Anna jäähtyä.
5. Leikkaa jäähtynyt kakkulevy neljään yhtä isoon, tasasivuiseen osaan. Levitä hilloa kahteen palaan. Nosta hillolevyt päällekkäin. Nosta yksi levy ilman hilloa päälle. Laita viimeinen levy hetkeksi sivuun.
6. Leikkaa kerrostettu hillolevy pitkittäin kahtia. Leikkaa noin reilun 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
7. Vuoraa pyöreä kulho kelmulla. Asettele kakkupaloja pohjalle ja reunoille tiiviisti.
8. Tee täyte. Laita liivatelehti kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatteesta vesi pois. Liuota liivate kuumaan mehuun.
9. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit notkeaksi. Lisää vispikerma ja vatkaa vaahdoksi. Lisää liivatelehti-sitruunamehuseos. Kaada seos kulhoon. Peitä pinta vadelmilla. Jos käytät pakastevadelmia, laita ne jäisinä. Leikkele viimeisestä kakkulevystä paloja ja peitä pinta niillä.
10. Nosta viileään vähintään 4 tunniksi.
Näin onnistut
Täydellinen kääretorttupohja on helppo valmistaa, kunhan vain muistat muutaman niksin.
1. Leivo pohja huoneenlämpöisillä kananmunilla. Vatkaa ne sokerin kanssa huolellisesti sähkövatkaimella, niin saat kuohkean pohjan.
2. Käytä jauhoina vehnäjauhojen kanssa maissi-tärkkelystä tai perunajauhoja. Niiden avulla kakkulevy pysyy paremmin kiinteänä eikä repeile käärittäessä. Jos haluat leipoa gluteenittoman pohjan, käytä 1 dl mantelijauhoja ja ¾ dl perunajauhoja.
3. Jäähdytä pohja kunnolla. Peittele kakkulevy jäähtymisen ajaksi leivinpaperilla ja keittiöpyyhkeellä, niin kakusta irtoava kosteus jää levyyn. Tällöin levy ei murene käärimisen aikana.
4. Kääri torttu lyhyeltä sivulta, jos haluat muhkean rullan, ja pitkältä sivulta, jos pidät kapeasta ja pitkästä kääretortusta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2