Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

22.4.2021

Leivo vadelmainen charlotte russe kahvikekkereiden kaunottareksi

Rennosti ruutukuvioinen charlotte russe rakennetaan kerrostetuista kääre­tort­tu­le­vyistä.

Ren­to Char­lot­te rus­se

35 min + pais­ta­mi­seen ja hyy­ty­mi­seen 4 t . hie­man työ­läs . noin 16 e

noin 10 pa­laa

Poh­ja:

2 huo­neen­läm­pöis­tä ka­nan­mu­naa

¾ dl so­ke­ria

½ dl pe­ru­na­jau­ho­ja

3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

½ tl lei­vin­jau­het­ta

noin 1 ½ dl va­del­ma­hil­loa

Täy­te:

600 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

1 ¾ dl so­ke­ria

2 dl vis­pi­ker­maa

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 lii­va­te­leh­ti

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

4 dl suo­ma­lai­sia va­del­mia (pa­kas­te)

1. Vat­kaa huo­neen­läm­pöi­set mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si.

2. Yh­dis­tä kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja sii­vi­löi mu­na­vaah­toon. Pyö­räy­tä tai­ki­na se­kai­sin va­ro­vas­ti nos­tel­len.

3. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le. Le­vi­tä ta­sai­sek­si. Huo­mi­oi, et­tä tai­ki­na peit­tää va­jaan pel­lin, sitä ei tar­vit­se le­vit­tää koko alal­le. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kyp­säk­si, 7–9 mi­nuut­tia.

4. Ku­moa kyp­sä poh­ja puh­taal­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Ir­ro­ta al­la ol­lut lei­vin­pa­pe­ri va­ro­vas­ti. Peit­te­le keit­ti­ö­pyyh­keel­lä. An­na jääh­tyä.

5. Leik­kaa jääh­ty­nyt kak­ku­le­vy nel­jään yh­tä isoon, ta­sa­si­vui­seen osaan. Le­vi­tä hil­loa kah­teen pa­laan. Nos­ta hil­lo­le­vyt pääl­lek­käin. Nos­ta yk­si levy il­man hil­loa pääl­le. Lai­ta vii­mei­nen levy het­kek­si si­vuun.

6. Leik­kaa ker­ros­tet­tu hil­lo­le­vy pit­kit­täin kah­tia. Leik­kaa noin rei­lun 1 cm:n pak­sui­sik­si vii­pa­leik­si.

7. Vuo­raa pyö­reä kul­ho kel­mul­la. Aset­te­le kak­ku­pa­lo­ja poh­jal­le ja reu­noil­le tii­viis­ti.

8. Tee täy­te. Lai­ta lii­va­te­leh­ti kyl­mään ve­teen 5 mi­nuu­tik­si. Kuu­men­na sit­ruu­na­me­hu. Pu­ris­ta lii­vat­tees­ta vesi pois. Liu­o­ta lii­va­te kuu­maan me­huun.

9. Vat­kaa tuo­re­juus­to ja so­ke­rit not­ke­ak­si. Li­sää vis­pi­ker­ma ja vat­kaa vaah­dok­si. Li­sää lii­va­te­leh­ti-sit­ruu­na­me­hu­se­os. Kaa­da seos kul­hoon. Pei­tä pin­ta va­del­mil­la. Jos käy­tät pa­kas­te­va­del­mia, lai­ta ne jäi­si­nä. Leik­ke­le vii­mei­ses­tä kak­ku­le­vys­tä pa­lo­ja ja pei­tä pin­ta niil­lä.

10. Nos­ta vii­le­ään vä­hin­tään 4 tun­nik­si.

Näin on­nis­tut

Täy­del­li­nen kää­re­tort­tu­poh­ja on help­po val­mis­taa, kun­han vain muis­tat muu­ta­man nik­sin.

1. Lei­vo poh­ja huo­neen­läm­pöi­sil­lä ka­nan­mu­nil­la. Vat­kaa ne so­ke­rin kans­sa huo­lel­li­ses­ti säh­kö­vat­kai­mel­la, niin saat kuoh­ke­an poh­jan.

2. Käy­tä jau­hoi­na veh­nä­jau­ho­jen kans­sa mais­si-tärk­ke­lys­tä tai pe­ru­na­jau­ho­ja. Nii­den avul­la kak­ku­le­vy py­syy pa­rem­min kiin­te­ä­nä ei­kä re­pei­le kää­rit­tä­es­sä. Jos ha­lu­at lei­poa glu­tee­nit­to­man poh­jan, käy­tä 1 dl man­te­li­jau­ho­ja ja ¾ dl pe­ru­na­jau­ho­ja.

3. Jääh­dy­tä poh­ja kun­nol­la. Peit­te­le kak­ku­le­vy jääh­ty­mi­sen ajak­si lei­vin­pa­pe­ril­la ja keit­ti­ö­pyyh­keel­lä, niin ka­kus­ta ir­to­a­va kos­teus jää le­vyyn. Täl­löin levy ei mu­re­ne kää­ri­mi­sen ai­ka­na.

4. Kää­ri tort­tu ly­hy­el­tä si­vul­ta, jos ha­lu­at muh­ke­an rul­lan, ja pit­käl­tä si­vul­ta, jos pi­dät ka­pe­as­ta ja pit­käs­tä kää­re­tor­tus­ta.

Lue Myös

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Viola Minerva Virtamo

Suussasulava porocarpaccio tarjoillaan paahdetun juurisellerin kanssa

Tomaattinen fenkoli-kalakeitto on hienostunut soppa

Pehmeän kermainen posset on sitruunalla ja limetillä maustettu raikkaan makea jälkiruoka, jonka valmistukseen menee vain vartti. Voit valmistaa jälkiruoan jääkaappiin hyytymään tarjoilua edeltävänä päivänä.

Pehmeän kermainen posset on sitruunalla ja limetillä maustettu raikkaan makea jälkiruoka, jonka valmistukseen menee vain vartti. Voit valmistaa jälkiruoan jääkaappiin hyytymään tarjoilua edeltävänä päivänä.

Posset on jälkiruokien klassikko ja helppo valmistaa

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Viola Minerva Virtamo

Suussasulava porocarpaccio tarjoillaan paahdetun juurisellerin kanssa

Tomaattinen fenkoli-kalakeitto on hienostunut soppa

Pehmeän kermainen posset on sitruunalla ja limetillä maustettu raikkaan makea jälkiruoka, jonka valmistukseen menee vain vartti. Voit valmistaa jälkiruoan jääkaappiin hyytymään tarjoilua edeltävänä päivänä.

Pehmeän kermainen posset on sitruunalla ja limetillä maustettu raikkaan makea jälkiruoka, jonka valmistukseen menee vain vartti. Voit valmistaa jälkiruoan jääkaappiin hyytymään tarjoilua edeltävänä päivänä.

Posset on jälkiruokien klassikko ja helppo valmistaa

Reetta Pasanen

Kääretorttu on klassikko: 3 ihastuttavaa ohjetta

Tiesitkö, että mansikoita voi käyttää tomaattien tavoin salaateissa ja suolaisissa vartaissa? Kokeile esimerkiksi kreikkalaisesta salaatista vaikutteita saanutta annosta, jossa grillatut marjatikut sommitellaan lautaselle fetan ja kasvisten kanssa.

Tiesitkö, että mansikoita voi käyttää tomaattien tavoin salaateissa ja suolaisissa vartaissa? Kokeile esimerkiksi kreikkalaisesta salaatista vaikutteita saanutta annosta, jossa grillatut marjatikut sommitellaan lautaselle fetan ja kasvisten kanssa.

Keihästä tikkuihin herkulliset mansikkavartaat

Rapea savulohikranssi syntyy valmiista voitaikinasta

Joulumimosat ja rapeat filosikarit

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Reetta Pasanen

Italialaisen jouluaterian pääruoka on viikunapossu

Photography: Reetta Pasanen

Porkka­na­kak­ku­boston on mehevä pullaherkku

Joulumimosat ja rapeat filosikarit

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Reetta Pasanen

Italialaisen jouluaterian pääruoka on viikunapossu

Photography: Reetta Pasanen

Porkka­na­kak­ku­boston on mehevä pullaherkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 12/2023?

Äänestä Koti ja keittiön paras kansi 2023!

Tässä on Suomen kaunein koti! Jarin ja Mikan idyllinen puutalo voitti Suomen kaunein koti 2023 -kilpailun

Joulukoti Porvoon vanhalla rautatieasemalla

Puutalokylä Helsingin keskustassa? Ruoholahden villat on 1800-luvun keidas, josta Sami ja Reeta onnistuivat saamaan kodin

Kanelimamman romanttinen puutalokoti on täynnä kukkia

Mäntyharjulla vietetään huvilajoulua Marikin tapaan

Heli Thorénin kaupun­ki­kak­siossa on vinttikamari, johon kiivetään tikkaita

Maria Guzenina tekee latti­a­laat­ta­löytöjä ja tavoittelee sisustukseen kiirettömyyden tuntua

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Viherkasvien bootcamp: näin autat huonekasvit yli talven

Rommi­ru­si­na­jäädyke

Sisus­tus­suun­nit­telija toteutti perheen toiveet: "Kunhan ei valkoista"

Suklaa­mous­se­kakku

Oliiviöljyssä paahdettu uunilohi ja kreikkalaiset sitrusperunat

Kasvissyöjän joulupöytään: Talvinen punajuuri-kvinoasalaatti

Kurpitsagnocchit salviavoin kera

Punssitryffelit valmistuvat helposti

Kasvissyöjän joulupöytään: Hunajapaahdetut palsternakat

Sipulitatin on suolainen versio tarte tatinista

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 12/2023?

Äänestä Koti ja keittiön paras kansi 2023!

Tässä on Suomen kaunein koti! Jarin ja Mikan idyllinen puutalo voitti Suomen kaunein koti 2023 -kilpailun

Joulukoti Porvoon vanhalla rautatieasemalla

Puutalokylä Helsingin keskustassa? Ruoholahden villat on 1800-luvun keidas, josta Sami ja Reeta onnistuivat saamaan kodin

Kanelimamman romanttinen puutalokoti on täynnä kukkia

Mäntyharjulla vietetään huvilajoulua Marikin tapaan

Heli Thorénin kaupun­ki­kak­siossa on vinttikamari, johon kiivetään tikkaita

Maria Guzenina tekee latti­a­laat­ta­löytöjä ja tavoittelee sisustukseen kiirettömyyden tuntua

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Viherkasvien bootcamp: näin autat huonekasvit yli talven

Rommi­ru­si­na­jäädyke

Sisus­tus­suun­nit­telija toteutti perheen toiveet: "Kunhan ei valkoista"

Suklaa­mous­se­kakku

Oliiviöljyssä paahdettu uunilohi ja kreikkalaiset sitrusperunat

Kasvissyöjän joulupöytään: Talvinen punajuuri-kvinoasalaatti

Kurpitsagnocchit salviavoin kera

Punssitryffelit valmistuvat helposti

Kasvissyöjän joulupöytään: Hunajapaahdetut palsternakat

Sipulitatin on suolainen versio tarte tatinista

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2