MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA • VIINISUOSITUKSET SARI SIRÉN KOTI JA KEITTIÖ 4/2016
4 annosta
3 dl punaista kvinoaa
6 dl vettä
1 tl suolaa
150 g lehtikaalia
3–4 kevätsipulinvartta
¾ dl pinjansiemeniä
1 rkl oliiviöljyä
puolen sitruunan mehua
1 tl juustokuminaa
½ tl jauhettua korianteria
½ tl mustapippuria
200 g fetajuustoa
Minttu-jogurttikastike:
2 dl maustamatonta jogurttia
3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
2 rkl limen mehua
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1. Huuhtele kvinoa siivilässä kylmän veden alla. Keitä kvinoa suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan. Kaada siivilään ja valuta hyvin.
2. Valmista minttu-jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita kastike maustumaan jääkaappiin.
3. Huuhtele ja revi lehtikaali sopiviksi suupaloiksi lehtiruotien ympäriltä. Hienonna kevätsipulit.
4. Paahda pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla. Siirrä ne sivuun.
5. Lisää pannulle öljyä ja paista lehtikaaleja pannulla hetki, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää kvinoa ja jatka paistamista hetken samalla käännellen.
6. Lisää sitruunamehu, mausteet ja kevätsipulit.
7. Ota pannu liedeltä ja murenna lopuksi joukkoon fetajuusto. Kääntele varovasti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2