Artikkeli

Lämmin sitrussalaatti ja rommi­ru­si­na­jäätelö

Tarjoile lämmin sitrussalaatti rommi­ru­si­na­jää­telön kanssa.

2 ap­pel­sii­nia

1 ve­rig­reip­pi

1 swee­tie

1 li­met­ti

Maus­te­lie­mi:

4 dl vaa­le­aa glö­giä tai pää­ry­nä-/ome­na­sii­de­riä

1/2 dl mus­co­va­do- tai ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

1 tl ko­ko­nai­sia kar­de­mum­man­sie­me­niä

(2 rkl sit­rus­li­köö­riä)

Rom­mi­ru­si­na­jää­te­lö:

1/2 dl tum­maa rom­mia

1 dl ru­si­noi­ta

1 l va­nil­ja­jää­te­löä

1. Val­mis­ta en­sin rom­mi­ru­si­na­jää­te­lö. An­na ru­si­noi­den seis­tä rom­mis­sa muu­ta­man tun­nin ajan huo­neen­läm­mös­sä, kun­nes rom­mi on lä­hes ko­ko­naan imey­ty­nyt ru­si­noi­hin. Not­kis­ta va­nil­ja­jää­te­lö kul­hos­sa ja se­koi­ta sii­hen rom­mi­ru­si­nat. Siir­rä jää­te­lö pa­kas­tus­ra­si­aan ja an­na sen seis­tä muu­ta­man tun­nin pa­kas­ti­mes­sa. Voit teh­dä jää­te­lön jo muu­ta­maa päi­vää etu­kä­teen.

2. Kuo­ri ap­pel­sii­ni, ve­rig­reip­pi, swee­tie ja li­met­ti ja pois­ta he­del­mis­tä kaik­ki val­koi­set kal­vot. Ir­ro­ta he­del­mä­loh­kot sit­ten te­rä­väl­lä veit­sel­lä ir­ti si­sem­mis­tä kal­vois­taan.

3. Mit­taa kat­ti­laan glögi tai sii­de­ri, so­ke­ri ja kar­de­mum­man­sie­me­net. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja li­sää lie­meen sit­rus­loh­kot. Kuu­men­na muu­ta­ma mi­nuut­ti, mut­ta älä kei­tä he­del­miä. Ha­lu­tes­sa­si voit li­sä­tä maus­teek­si til­kan li­köö­riä.

4. Tar­joi­le läm­min sit­rus­sa­laat­ti rom­mi­ru­si­na­jää­te­lön kans­sa.