2 appelsiinia
1 verigreippi
1 sweetie
1 limetti
Mausteliemi:
4 dl vaaleaa glögiä tai päärynä-/omenasiideriä
1/2 dl muscovado- tai ruokokidesokeria
1 tl kokonaisia kardemummansiemeniä
(2 rkl sitruslikööriä)
Rommirusinajäätelö:
1/2 dl tummaa rommia
1 dl rusinoita
1 l vaniljajäätelöä
1. Valmista ensin rommirusinajäätelö. Anna rusinoiden seistä rommissa muutaman tunnin ajan huoneenlämmössä, kunnes rommi on lähes kokonaan imeytynyt rusinoihin. Notkista vaniljajäätelö kulhossa ja sekoita siihen rommirusinat. Siirrä jäätelö pakastusrasiaan ja anna sen seistä muutaman tunnin pakastimessa. Voit tehdä jäätelön jo muutamaa päivää etukäteen.
2. Kuori appelsiini, verigreippi, sweetie ja limetti ja poista hedelmistä kaikki valkoiset kalvot. Irrota hedelmälohkot sitten terävällä veitsellä irti sisemmistä kalvoistaan.
3. Mittaa kattilaan glögi tai siideri, sokeri ja kardemummansiemenet. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemeen sitruslohkot. Kuumenna muutama minuutti, mutta älä keitä hedelmiä. Halutessasi voit lisätä mausteeksi tilkan likööriä.
4. Tarjoile lämmin sitrussalaatti rommirusinajäätelön kanssa.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ