Koti ja Keittiö 08/06
4–6 viipaletta tummaa vuokaleipää
salaatinlehtiä ja rucolaa
Haukimurekepihvit:
500 g haukifileetä
1 sipuli
muutama sipulinvarsi
1 tl suolaa
1 maustemitta mustapippuria
1 muna
yhden sitruunan raastettu kuori
puolen sitruunan mehu
Paistamiseen:
voita
Kurkku-tuorejuustotahna:
1 dl tuoretta kurkkuraastetta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl maustamatonta jogurttia
1–2 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2–3 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
2–3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
ripaus rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
tilkka sitruunamehua
1. Valmista kurkku-tuorejuustotahna. Raasta kurkku hienoksi ja valuta siivilässä ylimääräinen neste pois. Sekoita tuorejuustoon jogurtti, kurkkuraaste, hienonnettu valkosipulinkynsi, yrtit ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin maustumaan.
2. Jauha kalafileet monitoimikoneessa. Kuori ja hienonna sipuli ja sipulinvarret ja sekoita jauhettuun kalaan. Lisää myös muut mausteet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile murekemassasta pihvejä kostutetuin käsin ja paista voissa pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi ja kypsiksi.
3. Paahda leipäviipaleet, levitä niille salaatin- ja rucolanlehtiä ja niiden päälle haukipihvi ja kurkku-tuorejuustotahnaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2